Hodnota 1 bitcoinu dosiahla v piatok 777 dolárov.

Bitcoin sa spamätal z kolapsu burzy Mt. Gox, ku ktorému došlo vo februári 2014. Hackeri vtedy ukradli bitcoiny v celkovej hodnote niekoľko miliónov dolárov, čo spôsobilo výrazný pád hodnoty tejto virtuálnej meny.

V piatok 2. decembra 2016 sa však hodnota bitcoinu opäť vyšplhala na 777 dolárov. Takúto hodnotu mal 1 bitcoin aj vo februári 2014. Virtuálna mena v posledných mesiacoch zaznamenala stabilný rast svojej hodnoty.

Podľa Charlesa Haytera, zakladateľa spoločnosti Cryptocompare, ktorá analyzuje trh s virtuálnymi menami, je niekoľko dôvodov, prečo tomu tak je. Pod rast hodnoty sa okrem iného podpísalo víťazstvo Donalda Trumpa v amerických voľbách, devalvácia čínskeho yuanu alebo obavy z toho, že v Taliansku zajtra neprejde referendum o zmene ústavy.

Ďalším dôvodom môže byť aj softvérová aktualizácia, ktorú bitcoin čoskoro dostane. Pripomeňme, že doteraz najvyššia hodnota bitcoinu bola na úrovni 1200 dolárov.

Ak vás tematika bitcoinu zaujíma, dnes v Progressbare prebieha konferencia s názvom Decentralized Liberty.

Zdroj: Market Watch

Prečítajte si aj:

Bitcoin a jeho Genezis: dôvod, prečo svet nikdy nezistí, kto je Satoši Nakamoto

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit