Netýka sa to zariadení s OS Android.

Pokiaľ však vlastníte aj staršie smartfóny BlackBerry, je možné, že už od zajtra nebudete môcť pomocou nich telefonovať, posielať SMS správy a využívať aj niektoré ďalšie funkcie. Portál TechRadar informuje, že spoločnosť oficiálne ruší podporu viacerých zariadení s BlackBerry OS.

Spoločnosť uviedla, že obmedzenia sa týkajú týchto verzií: BlackBerry 10, BlackBerry 7.1 a starších, BlackBerry PlayBook OS 2.1 a starších. Práve tieto verzie po 4. januári 2022 nebudú dostupné. BlackBerry ďalej informuje, že od uvedeného dátumu tieto zariadenia nebudú správne fungovať pri využívaní služieb mobilného operátora a ani pri Wi-Fi pripojení.

BlackBerry Leap z roku 2015

Je pritom možné, že zariadenia, ktorých sa toto obmedzenie týka, sa už vo veľkej miere nepoužívajú. Posledný model využívajúci tento softvér bol totižto predstavený ešte v roku 2015 (BlackBerry Leap). Po 4. januári 2022 tak majitelia dotknutých zariadení zistia, že ich telefóny nefungujú správne, alebo zistia, že tieto telefóny celkom stratili svoje primárne funkcie a stanú sa „ťažítkom“ na pracovnom stole. 

Značku BlackBerry ešte v roku 2020 kúpila spoločnosť Onward Mobility, ktorá uviedla, že bude pokračovať vo vývoji a výrobe BlackBerry zariadení. Prvého 5G smartfónu BlackBerry sme sa mali síce dočkať v roku 2021, no očakávame, že bude predstavený až tento rok. 

V júli 2021 spoločnosť Onward Mobility žiadala potenciálnych zákazníkov, aby vyjadrili svoj názor na vlastnosti a funkcie, ktoré by chceli v novom BlackBerry zariadení nájsť. Veríme, tieto snahy prinesú aj želané ovocie.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.