Inovatívne funkcie, hardvérová klávesnica a poriadny kus nostalgie.

Nové telefóny sa tešia veľkej obľube leakerov, ktorí o nich získavajú informácie ešte pred ich uvedením. Tento rok si na svoje určite prídu fanúšikovia smartfónov Google Pixel, ako aj skladateľných smartfónov od Samsungu. Bez ohľadu na tieto telefóny, v najbližších mesiacoch budú na trh uvedené aj ďalšie zariadenia. Nie všetky pritom ponúkajú tak silný odkaz, ako pripravovaný smartfón BlackBerry.

Pred rokom značku BlackBerry získal texaský startup OnwardMobility, len pár mesiacov po tom, čo ju spoločnosť TCL „pustila k vode„. V tom čase bol prisľúbený telefón s klávesnicou a podporou 5G, ktorý dorazí v prvej polovici roku 2021, takže je jasné, že tento plán nevyšiel.

Najnovšie sa však dozvedáme, že OnwardMobility v prácach na tomto smartfóne stále pokračuje. Spoločnosť vytvorila pre záujemcov zoznam čakateľov, a to aj napriek tomu, že zariadenie nie je stále dokončené. 

Nielen, že už nie je dátum uvedenia naplánovaný na rok 2021, ale OnwardMobility tiež žiada potenciálnych zákazníkov, aby vyjadrili svoje názory na vlastnosti a funkcie produktu. Stránka tiež sľubuje exkluzívne aktualizácie pre telefón a možnosti predobjednávky. Registrácia požaduje od záujemcov základné informácie ako napríklad meno, e-mailovú adresu a akého mobilného operátora preferujú. Je možné tiež uviesť, koľko telefónov BlackBerry si plánujú v budúcnosti kúpiť.

Je celkom možné, že telefón BlackBerry 5G od spoločnosti OnwardMobility bude perfektným podnikovým Android zariadením, teda ak sa ho konečne dočkáme.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Tlačidlová Nokia 6310 a odolný smartfón Nokia XR20

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.