Rozhranie Bluetooth má dnes každý notebook, no chýba ešte stále stolným počítačom. Bezdrôtové slúchadlá sú čoraz obľúbenejšie nielen v segmente bežných používateľov, ale aj hráčov. Preto je tu doplnok Creative BT-W2, ktorý sa dá využiť nielen pri spojení s PC či notebookom, ale aj s hernými konzolami. Ide o stereo vysielač, ktorý podporuje aj spätné spracovanie zvuku priamo vo svojom čipe. Podporuje kodek aptX, ktorý má nízku latenciu (kodeky FastStream, SBC, aptX, aptX – Low Latency). To znamená, že budete mať aj s Bluetooth slúchadlami pocit, akoby boli pripojené na kábli.

Posúvanie skladieb bude bez páuz, čiže si vychutnáte skutočný komfort aj pri takomto zapojení. Inštalácia je jednoduchá – stačí ho zapojiť do USB portu. Vytvorí sa nové zvukové zariadenie a reprodukcia nebude fungovať bez slúchadiel, aj keď k USB zariadeniu nie sú žiadne pripojené. Na reprodukciu napríklad z reproduktorov notebooku bude treba dongle odpojiť. Špecialitou tohto doplnku je ale jednoduchosť celého párovacieho procesu.

Stačí zapnúť slúchadlá alebo reproduktor do režimu párovania. Na USB zariadení stlačíte tlačidlo a podržaním prepnete do režimu hľadania. Do niekoľkých sekúnd sa obe zariadenia nájdu a vy môžete počúvať hudbu. Vynikajúce riešenie a každý, kto už pároval niečo cez operačný systém a integrovaný BT čip vie, aký je to občas tvrdý oriešok. Zariadenie pracuje v štandarde 2.1+EDR a je kompatibilné aj s Apple OS X 10.7 a vyšším.

Cena: 39 EUR
Zapožičal: Creative

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.