Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

To, čo sa ešte pred niekoľkými rokmi považovalo za sci-fi, sa teraz vďaka inteligentným okuliarom BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses stáva realitou. Inovatívne motocyklové okuliare poskytujú technológiu head-up displeja známu z automobilového sveta a v reálnom čase zobrazujú priamo v zornom poli jazdca všetky relevantné údaje, ako sú navigácia, rýchlosť, alebo prevodový stupeň, čo prináša mimoriadne predvídavé a tým pádom aj bezpečnejšie jazdenie na motocykli.

Inteligentné okuliare BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses možno jednoducho pripojiť k smartfónu cez Bluetooth a aplikáciu. Projekcia sa dá polohovať a cez multiovládač na riadidlách motocykla možno voliť nastavenia nielen pred jazdou, ale aj počas jazdy.

Okrem individuálneho používateľského rozhrania a zvýšenia bezpečnosti jazdy ponúkajú inteligentné okuliare aj vysoký komfort. Konštrukcia okuliarov a displeja sa prispôsobili špeciálnym potrebám motocyklistov. Okrem toho sa inteligentné okuliare BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses dokážu prispôsobiť aj mnohým tvarom prilieb a tváre. Vďaka tomu sa inteligentné okuliare pohodlne nosia aj na dlhých výletoch. Lítium-iónová batéria umožňuje až desať hodín prevádzky.

BMW Motorrad dodáva s rámom aj dve súpravy certifikovaných UVA/UVB šošoviek. Jedna súprava šošoviek je na 85 % priehľadná a možno ju použiť najmä do prilieb s integrovanými slnečnými clonami. Druhá súprava má tónované sklá, ktoré premenia inteligentné okuliare na dokonalé slnečné okuliare.

Jazdcom, ktorí nosia okuliare, môže optik pomocou RX adaptéra šošovky zbrúsiť a upraviť na požadovanú zrakovú ostrosť (do max. 4 dioptrií). Nositelia kontaktných šošoviek môžu inteligentné okuliare používať bežne. Súpravy obsahujú aj puzdro na okuliare a USB nabíjací kábel.

Inteligentné okuliare BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses sa predstavia 7. júla 2023 v Berlíne počas podujatia BMW Motorrad Days.

Výber z vlastností inteligentných okuliarov BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses:

· Dve veľkosti (M + L) dostupné s rôznymi nosovými vankúšikmi.

M pre vzdialenosť zreničiek 53 až 67 mm, L pre 59 až 73 mm.

· Dve súpravy šošoviek (1 × tónovaná šošovka a 1 × 85 % priehľadná šošovka), integrovaný svetelný senzor, certifikovaný UVA/UVB filter.

· RX adaptér na nastavenie šošoviek na požadovanú zrakovú ostrosť (do max. 4 dioptrií) optikom.

· Dá sa pripojiť cez Bluetooth k smartfónu a aplikácii BMW Motorrad Connected App.

· Prenos GPS údajov z aplikácie do inteligentných okuliarov v reálnom čase.

· Funkcia Head-Up pre navigáciu so samostatným zobrazením.

· Zobrazenie rýchlosti, rýchlostného limitu, prevodového stupňa a navigácie (zmenšené zobrazenie šípok, alebo podrobná navigácia s názvami ulíc, s križovatkami a s presnými smermi).

· Integrovaný svetelný senzor a integrovaný optický modul pre bezpečný prenos údajov a bezpečné zobrazovanie údajov v ľavej hornej časti pravého skla.

· Lítium-iónová batéria poskytuje prevádzku až na desať hodín.

· USB kábel na nabíjanie.

· Rozsah prevádzkových teplôt: – 10° až + 50 °C.

· Farba: Antracit.

· Odporúčaná maloobchodná cena: 690,00 €.

Značky: