Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

BMW sa už tretí rok po sebe stáva oficiálnym automobilovým partnerom filmového festivalu v Cannes. Návštevníci festivalu budú môcť opäť využívať exkluzívnu dopravu s luxusnými vozidlami z aktuálneho modelového portfólia prémiovej automobilky.

BMW v Cannes upriami pozornosť aj na špeciálnu prezentáciu vozidiel. Po minuloročnej úspešnej svetovej premiére BMW Films production The Calm, BMW predstaví v rámci kreatívnej spolupráce s britskou supermodelkou Naomi Campbell jedinečné dielo vytvorené na základe modelu BMW XM.

Prestížny filmový festival v Cannes, ktorý sa koná už po 77. krát, opäť priláka na Azúrové pobrežie v dňoch 14. – 25. mája 2024 početnú skupinu filmových tvorcov, hercov a milovníkov kinematografie z celého sveta. Udeľovanie prestížnej Zlatej palmy však nie je jedinou prehliadkou v meste. Počas festivalu sa hostia čoraz častejšie obracajú k životnému štýlu, elegancii a pôvabu na Croisette a mnohých ďalších obľúbených miestach v Cannes. Pre prémiovú značku BMW preto toto podujatie predstavuje ideálnu platformu na prezentáciu jej najnovších modelov luxusného segmentu pre náročné medzinárodné publikum.

Na tento účel budú mať organizátori aj hostia k dispozícii bezemisnú prémiovú mobilitu. Exkluzívna flotila, ktorá bude prepravovať celebrity a VIP hostí po cestách v okolí Palais des Festivals et des Congrès, bude k dispozícii aj organizátorom festivalu a niektorým jeho oficiálnym partnerom. Tvorí ju viac ako 200 vozidiel, medzi nimi aj plne elektrické BMW i7, BMW iX a BMW i5, ako aj vozidlá BMW XM so systémom plug-in.

Kreatívna spolupráca s Naomi Campbell prináša jedinečný výsledok

BMW pokračuje v spolupráci s Naomi Campbell, ktorú nadviazalo minulý rok. Najnovším výtvorom tejto kreatívnej spolupráce je BMW XM Mystique Allure. Toto jedinečné stvárnenie modelu XM, inšpirované supermodelkou, sa v Cannes predstaví 15. mája.

Spolupráca má za sebou prvé kroky v minulom roku v rámci kampane „Dare to be You“ (Odváž sa byť sám/sama sebou). Práve táto kampaň bola zameraná na uvedenie modelu BMW XM na trh. Naomi Campbell sa popri svojej úspešnej kariére na prehliadkových mólach presadila aj ako herečka a kreatívna vizionárka. Stala sa jednou z najvplyvnejších postáv na svetovej módnej scéne. Vďaka svojmu odhodlaniu podporovať zvyšovanie rozmanitosti v tomto odvetví sa stala vzorom pre ďalšiu generáciu nastupujúcich talentov v kreatívnom a módnom priemysle.

BMW XM a Naomi Campbell: priekopníci v oblasti vizuálnej extravagancie

Trvalý priekopnícky duch a schopnosť vystupovať s nadhľadom a sebavedomím sú atribúty, ktoré majú Naomi Campbell a BMW XM spoločné. S ikonickým dizajnovým jazykom, interiérom pretkaným vysokým komfortom a systémom pohonu M HYBRID, ktorý debutuje v sériovo vyrábanom modeli, vytvára BMW XM úplne novú úroveň spojenia medzi luxusom a vysokým výkonom.

Elektromotor plug-in hybridného systému spolupracuje buď so svalnatým radovým šesťvalcom, alebo s úderným benzínovým motorom V8, v závislosti od modelového variantu. V podobe BMW XM Label Red plug-in hybridný model je najvýkonnejším sériovo vyrábaným cestným vozidlom, aké BMW M GmbH doteraz vyrobilo (BMW XM Label Red : elektrický výkon a spotreba – kombinovaná: 33,5 kWh/100 km a 2,0 l/100 km; emisie CO2 – kombinované: 45g/km. Spotreba paliva s vybitou batériou: 12,9 l/100 km podľa WLTP; triedy CO2: s vybitou batériou G; kombinovaná B).

Značky: