Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dynamickejšie ako kedykoľvek predtým, preplnené digitálnymi inováciami, s priestranným interiérom vyžarujúcim prémiový pocit a, v podobe BMW verzie i5, prvýkrát s plne elektrickým pohonom.

Nové BMW radu 5 posilňuje svoj nárok na vedúce postavenie v exkluzívnej prémiovej triede. Pre členov odbornej poroty World Car Awards ide o jedinečnú novinku na poli luxusných vozidiel, ktorá za ostatných 12 mesiacov oslávila svoj debut na svetových automobilových trhoch. Medzinárodná porota expertov preto odovzdala BMW radu 5 korunu v kategórii Svetové luxusné vozidlo World Luxury Car 2024. Výsledky boli vyhlásené na začiatku medzinárodného autosalónu New York International Auto Show 2024 počas ceremoniálu vysielaného do celého sveta prostredníctvom streamovacích služieb.

Úspech BMW radu 5 podporili hodnotenia, ktoré počas rozsiahlych testovacích jázd absolvovala porota zložená z približne 100 automobilových novinárov z 30 krajín. Hodnotenia podrobne zaznamenali organizátori ankety World Car Awards. BMW radu 5 odrazilo konkurenciu 13 nových luxusných vozidiel a porotu si získalo nielen majestátnym výkonom svojho portfólia elektrifikovaných spaľovacích motorov, elektrickým pohonom, ale aj vysokým komfortom počas cestovania na dlhé vzdialenosti a množstvom digitálnych inovácií. „Sme veľmi radi, že sme získali toto prestížne ocenenie. Verdikt medzinárodnej poroty ukazuje, že naše produkty s výrazným charakterom a so svojimi typickými vlastnosťami značky BMW presvedčia a inšpirujú náročné cieľové skupiny na celom svete,“ povedal Bernd Körber, senior viceprezident BMW Brand and Product Management, Connected Company.

Viac o BMW radu 5 na linku tu a BMW i5 na linku tu.

https://www.press.bmwgroup.com/slovak/article/topic/4175/radu-5/
https://www.press.bmwgroup.com/slovak/article/topic/13317/bmw-i5/

BMW vyhralo titul číslo deväť v súťaži World Car Awards

World Car Awards boli vytvorené pred 20 rokmi, aby stáli popri národných a regionálnych oceneniach ako uznanie výnimočných inovácií a nových produktov na automobilových trhoch po celom svete. Tento rok sa okrem celkovej ceny udeľovali ceny v piatich kategóriách.

BMW v priebehu rokov nazbieralo osem víťazstiev v súťaži World Car Awards. Jedným z víťazov bolo BMW radu 7, ktoré bolo už v roku 2016 korunované za svetové luxusné vozidlo. V roku 2018 získalo BMW M5 titul World Performance Car.

Toto deviate víťazstvo bavorského prémiového výrobcu automobilov je ostatným z dlhého radu ocenení, ktoré nové BMW radu 5 nazbieralo za posledných pár mesiacov. Napríklad len čisto elektrická verzia pridáva do zbierky trofejí celkovo tri ocenenia „Car of the Year“ z Nórska, Dánska a Talianska.

Značky: