Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

BMW of North America, oficiálny partner Amerického olympijského výboru pre mobilitu (USOC), oznámilo svoje plány vyvinúť nový pretekársky invalidný vozík pre americký tím paralympionikov na závodných tratiach a v teréne pre Olympijské hry v Riu de Janeiro v roku 2016. Toto najnovšie úsilie predstavuje už štvrtý projekt prenosu automobilovej technológie, ktorý spoločnosť BMW spustila v rámci šesťročného partnerstva s tímom USA, ako aj podporu dlhodobej globálnej angažovanosti v športoch zameraných na výkonnosť.

Podobne ako pri vývoji predchádzajúcich technologických projektov pre tím USA, BMW aj teraz zabezpečilo účasť špičkových dizajnérov spoločnosti Designworks na spolupráci s americkým tímom paralympionikov na závodných tratiach a v teréne a pri identifikácii a riešení potenciálnych zlepšení výbavy tímu – konkrétne pretekárskeho invalidného vozíka. Hoci sú výrazné zlepšenia invalidného vozíka ešte len na samom začiatku, budú zahŕňať kompletné prepracovanie podvozku, využitie aerodynamických vlastností s podpisom BMW, zdokonalené pripútanie športovca, trvanlivosť vďaka uhlíkovým vláknam, ako aj rôzne vylepšenia riadenia a brzdenia.

„V našom partnerstve s tímom USA sme sa zaviazali podporovať výkonnosť športovcov prostredníctvom iniciatív zameraných na prenos technológie, ktoré pomáhajú riešiť potreby ich tréningu a zariadení“, povedal Trudy Hardy, viceprezident BMW of North America. „Táto iniciatíva je výnimočná nielen preto, že predstavuje jedinečnú dizajnérsku výzvu, ale pomáha aj pri riešení väčšej výzvy z hľadiska mobility paralympijských športovcov.“

Po takmer ročnom vývoji plánujeme dodať invalidný vozík americkým elitným paralympijským pretekárom na závodných tratiach a v teréne začiatkom roka 2016. BMW bude aj v nadchádzajúcich mesiacoch úzko spolupracovať so športovcami a koučmi pri zavádzaní ďalších zdokonalení a zlepšení.

Značky: