V dňoch 19. až 21. marca sa v bratislavskej kancelárii firmy Ricoh koná akcia pod názvom Open Days. Boli sme tu a neobanovali sme. Videli sme totiž, kam sa posunuli možnosti tlačových systémov. Od dakedajšieho súperenia v rýchlosti tlače strán formátu A4 sme sa dostali do oblasti služieb spojených s tlačou a tiež k úplne netradičným tlačovým možnostiam.

Prezreli sme si tak digitálny produkčný tlačový systém Ricoh Pro C7200sx. Práve takýmto systémom Ricoh vyčnieva z radu. Tieto nové systémy totiž predstavujú kombináciu vysokej produktivity a kvality a pracujú až s piatimi špeciálnym farbami. To zvyšuje možnosti osobitných efektov pričom získate tlačové výstupy, ktoré by ste asi nečakali. Okrem základných CMYK farieb môžete použiť ako piaty komponent napr. biely toner.

Tlačiť napr. bielym tonerom na čierny hárok papiere je inovatívne a výsledky vyzerajú veľmi dobre. Tiež ako piaty toner môžete použiť lak alebo efekt bezpečnostných prvkov, ktoré je možné vidieť len pod ultrafialovým svetlom. Farebná škála značky Ricoh teraz obsahuje bielu, priehľadnú, neónovo žltú, neónovo ružovú a neviditeľnú červenú farbu.

V prípade radu C7200s môžte tlačiť na médiá s gramážou 52 až 360 g/m2 pri plnej rýchlosti. Rovnako môžete tlačiť na dlhšie médiá a to obojstranne až do 700 mm a jednostranne až do 1260 mm. Prezreli sme tiež potlač tričiek a možnosti tlače metalickými fóliami.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.