Prvá stanica Tesla Supercharger na Slovensku sa nachádza asi tri minúty od zjazdu z rýchlostnej cesty R1.

SuperCharger-12

Nabíjacia stanica SuperCharger sa nachádza v hoteli Kaskády na parkovisku celkom pravo

Ponúka štyri nabíjacie miesta, miesta sú tu vyhradené pre elektromobily značky Tesla. Nabíjacie parametre sú 300 A a 120 kW. Takto je možné naplno nabiť vozidlo asi za 75 minút. Takýmto výkonom sa nemôže pochváliť ani doteraz najbližšia nabíjacia stanica Tesla vo Viedni.

Podľa údajov Tesla je teoretický dojazd až 500 kilometrov. V reálnej praxi je to však menej – tak 400 km. Režim rýchleho, asi 20-minútového nabíjania nie úplne prázdnej batérie zabezpečí nabitie takmer na polovicu kapacity. Rýchle nabíjanie nemôžu použiť majitelia iných značiek elektromobilov.

Táto nabíjacia stanica bola otvorená na konci januára a je celkom prekvapivé, že nie je v Bratislave. Pravdepodobne k tomu prispela poloha viac v strede Slovenska, dostatok energie ako i možnosť príjemne stráviť tých 75 minút nabíjania. Otvorenie takejto nabíjacej stanice v Bratislave je viac ako pravdepodobné. Pre majiteľ značky Tesla je nabíjanie na tejto verejnej stanici zadarmo.

Slovensko je tak na tom z hľadiska možnosti nabíjania elektromobilov značky Tesla asi najlepšie z východoeurópskych staníc. Nasledovať bude zrejme Poľsko.

MapaTesla_nowat

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu