Novootvorená vlajková predajňa Huawei je len hodinu cesty od Bratislavy a ponúka široký sortiment produktov značky Huawei. Je to zároveň aj zážitok z z nakupovania v centre Viedne.

Z predajne sme pripravili aj video, časť obchodu Huawei Flagship Store začína v 10 minúte.

Predajňu sme osobne navštívili a videli sme smartfóny, tablety, príslušenstvo, slúchadlá, notebooky, monitory bezdrôtové zariadenia, televízory a rôzne inteligentné zariadenia do domácnosti. Už deň po predstavení novinky sme tu našli telefón Huawei nova 9 či nova 8i.

Huawei Flagship StoreZdroj: Huawei
Huawei Flagship Store na prvom poschodí

Predajňa sa nachádza na Kärntner Straße 27 a má až 5 poschodí s celkovou plochou 600 m2. Boli sme na prízemí, kde je produktov najviac a na prvom poschodí, kde boli hlavne televízory a tématické ukážky napr. na kanceláriu alebo inteligentnú domácnosť. Nájdete tu aj zónu pre poradenstvo, zážitkovú či vzdelávaciu zóny, servis a prezentácie výrobkov .Otváracia doba je od pondelka do piatku od 10 do 20, a v sobotu od 10 do 18.

Monitor HuaweiZdroj: Huawei
Monitor Huawei MateView GT

Od smartfónu po inteligentnú domácnosť, všetko pod jednou strechou

Vo vstupnej časti obchodu predstavuje Huawei najpredávanejšie produkty ako smartfóny radu P40 alebo Mate 40 Pro či nova 9, rovnako ako bezdrôtové slúchadlá. Vyskúšať sa dajú aj notebooky Huawei MateBook, my sme si pozreli veľmi tenký monitor Huawei MateView GT. Predajňa je pripravená aj na predaj inteligentných hodiniek aj s výberom ciferníkov.

Zážitok z obchodného domu budúcnosti

V suteréne tohto obchodu je smart kuchyňa, inteligentná obývačka alebo bežecký pás. Dajú sa tu naozaj zažiť možnosti automatizovanej domácnosti a vyskúšať si život v dome budúcnosti. Integrálnym základom týchto zariadení je operačný systém Huawei HarmonyOS.

Huawei nova 9 v značkovej predajni
Huawei nova 9 v značkovej predajni

Špičkový servis a akcie

Na hornom poschodí predajne sa nachádza servis a Huawei tu ponúka aj špeciálne servisné akcie. Mesačné servisné dni Huawei zahrňujú rôzne zľavy na opravy, vrátane bezplatných ochranných krytov obrazovky a výmen koncoviek pre slúchadlá. Ak sú náhradné diely na sklade, opravy sú vykonané v deň prinesenia. Po oprave vám zariadenie vyčistia a vydezinfikujú. Popri čakaní si môžete dať kávu alebo vodu. Ak oprava bude trvať dlhšie, dostanete bezplatne zapožičané náhradné zariadenie.

Budova Huawei Flagship StoreZdroj: Huawei
Budova Huawei Flagship Store

Netradičná budova

Písmeno „H“ prechádza celou predajňou, od fasády až po podlahu – rovnako ako vo všetkých pobočkách Huawei Flagship Store v Európe. Interiér viedenskej predajne Huawei Flagship Store bol inšpirovaný prírodou a životným prostredím. Luster pripomína vodopád a vizuálne prepája dve poschodia, je doplnený rastlina ako symbol spojenia s prírodou.

Zdroj: Huawei

Huawei flagship store vo Viedni zamestnáva približne 20 ľudí zo 7 krajín. Takéto predajne nájdete v čínskych mestách, ako je Šanghaj a Čcheng-tu a v Európe v mestách ako je Berlín, Barcelona, ​​Paríž a Londýn. Huawei Flagship Store je značkový obchod pre krajiny strednej Európy.

Osobne sme si kúpili seflie tyč integrovanú so statívom a odnímateľným diaľkovým ovládaním. S Huawei telefónmi funguje na nej všetko -prepínanie video/foto a rovnako zoomovanie. S inými telefónmi funguje len možnosť diaľkového spustenia a zastavenie videa/fotografovanie. Je to však tá najdôležitejšia vlastnosť.

Zdroj: Huawei, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.