Program eyeblink pomáha užívateľom počítačov, ktorí trpia bolesťou, suchosťou očí a inými príznakmi syndrómu suchého oka. Väčšina ľudí žmurká podstatne menej pri práci za počítačom a ich oči vysychajú.

Andrej Fogelton, autor programu eyeblink, sám trpí syndrómom suchého oka. Ako špecialista v odbore počítačového videnia, bol schopný vytvoriť si program, ktorý mu pomáha a rozhodol sa ho premeniť na startup.

https://www.youtube.com/watch?v=CYOunazDBd8?rel=0

Za použitia jeho nového algoritmu, eyeblink meria frekvenciu žmurknutí používateľa. Zdravý človek žmurká 10 až 15 krát za minútu. Vďaka eyeblink-u ľahko zistíte či patríte medzi rizikovú skupinu syndrómu suchého oka. Eyeblink vám pomôže žmurkať viac s využitím interaktívnej notifikácie, ktorá sa vysunie iba v prípade, ak ste dlhšie nežmurkli a zmizne okamžite po vašom následnom žmurknutí.

Eyeblink_nowat

Eyeblink tiež pomáha odstrániť príčinu nízkej frekvencie žmurknutí. Eyeblink automaticky upravuje jas monitora s využitím kamery s cieľom vytvorenia komfortu pre vaše oči. Funguje to veľmi podobne ako na vašom mobilnom telefóne. Na rozdiel od umelých očných sĺz (kvapky), ktoré sa zameriavajú na odstránenie príznakov, eyeblink bojuje proti samotnej príčine vzniku syndrómu suchého oka, čím je nízka frekvencia žmurknutí. Viete koľko žmurkáte? Stiahnite si eyeblink a vyskúšajte ho zdarma.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.