Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Európska platforma Bolt aktívne podporuje zdravotníkov pri celoplošnom testovaní.

Pri prvej vlne testovania pomohla promo kódmi na bezplatnú prepravu pre zdravotníkov v hodnote 15 000 €, ale aj bezplatnými elektrokolobežkami, či rozvozom jedla pre zdravotníkov. Pôvodnú myšlienku odvozu zdravotníkov v kampani Hrdinovia neplatia tak pretavila do novej, rozšírenejšej iniciatívy Bolt Cares. Spoločnosť zároveň vyzýva všetky zdravotnícke zariadenia bojujúce proti koronavírusu, aby si o pomoc v prípade potreby ešte požiadali.

Po prvej pomoci zdravotníkom, ktorú spustila prepravná platforma Bolt v podobe bezplatnej prepravy koncom minulého mesiaca, prišli na rad ďalšie spôsoby ako uľahčiť prácu hrdinom, starajúcim sa o testovanie na koronavírus. Vznikla nová iniciatíva Bolt Cares, ktorá za účelom rozšírenia pomoci ľuďom z prvej línie pomáhala aj pri prvom celoplošnom testovaní. Spoločnosť Bolt plánuje podporovať hrdinov z prvej línie aj počas druhého kola testovania, a tiež svoju pomoc postupne rozšíriť do ďalších, nielen zdravotníckych oblastí.

Počas prvej vlny celoplošného testovania na Slovensku boli zdravotníckym pracovníkom v 5 mestách darované promo kódy na bezplatné jazdy. Bolt tak distribuoval v priebehu prvej vlny testovania v kombinácii so stálou pomocou pre zdravotníkov promo kódy na bezplatné jazdy v celkovej hodnote 15 000 €.

Zelené elektrokolobežky, ako jednoduchý a rýchly druh prepravy zefektívnili testovanie v  Košiciach na letisku. Dobrovoľníci pomocou nich roznášali výsledky testovaným, a tým umožnili čo najrýchlejšie odovzdávanie výsledkov ľuďom, ktorí na ne v nepriaznivom počasí čakali.

Spoločnosť zapojila do pomoci aj partnerských vodičov, ktorí zabezpečili dovoz objednaných jedál pre zdravotníkov a dobrovoľníkov na miesta testovania. Partnerskí vodiči aplikácie Bolt rozvážali zdravotníckemu personálu počas celého dňa na testovacie miesta v Žiline polievku zadarmo.

Primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne dodáva: „Ďakujem všetkým jednotlivcom, spoločnostiam či firmám pomáhajúcim v tejto neľahkej situácii. Veľké poďakovanie patrí spoločnosti Bolt, ktorá nám počas testovacích dní poskytla svoje dopravné prostriedky pre potreby mesta, aby sme mohli zásobovať odberné miesta potrebným materiálom či stravou.

Bolt preto pred druhým kolom testovania vyzýva organizátorov k tomu, aby si o ich pomoc v prípade potreby pri druhom kole tiež požiadali. Urobiť tak môžu zaslaním mailu na adresu slovakia@bolt.eu. Spoločnosť Bolt pôsobí so službou prepravy osôb autami v 7 slovenských krajských mestách, a elektrické zdieľané kolobežky sú k dispozícii v Bratislave, Košiciach, Žiline, Trenčíne a Prešove.

Eduard Suchánek, country manažér spoločnosti Bolt pre Slovensko dodáva: “Sme nesmierne radi, že môžeme pomáhať pri boji proti koronavírusu. Poskytli sme podporu zdravotníkom skrz bezplatné jazdy a rozmýšľali, ako uľahčiť ich fungovanie ešte viac. Preto nás potešilo, že mestá a zdravotníci sa nám sami ozvali s ďalšími návrhmi toho, ako môžeme byť nápomocní. My teraz chceme vyzvať aj ďalšie zdravotnícke zariadenia a magistráty miest, aby sa nám v prípade, že potrebujú našu pomoc pri druhom kole testovania tiež ozvali.”

Značky: