Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bolt rozširuje pôsobenie donáškovej služby Bolt Food aj do Košíc. Služba umožní objednať si dovoz jedál z niekoľko desiatok reštaurácií, ako aj dovoz čerstvých potravín z obchodu.

„Tento očakávaný a veľmi obľúbený produkt už funguje v Bratislave, kde sa rozbehol  tak, ako sme očakávali. Sme veľmi radi, že sa nám službu podarilo rozbehnúť taktiež v Košiciach. Chceme čo najväčšiemu počtu ľudí pomôcť objednať si dobré jedlo, aj keď musia čas tráviť doma. Čo najrýchlejšie by sme preto donášku jedla chceli spustiť aj v ďalších slovenských mestách,“ komentuje Roman Sysel, regionálny manažér spoločnosti Bolt pre strednú Európu.

Bolt Food aplikáciu, prostredníctvom ktorej je možné objednať si dovoz jedla, je potrebné stiahnuť cez Google Play alebo Apple store. Následne si stačí vybrať jedlo zo širokej ponuky reštaurácií. Pred potvrdením objednávky aplikácia zobrazí zákazníkom cenu a predpokladanú dodaciu lehotu. Počas celej doby môže zákazník sledovať stav svojej objednávky a priebeh doručovania. Predávanie jedla alebo objednaného nákupu prebieha bezkontaktne. Vodič donesie a nechá objednané, vopred zaplatené jedlo na mieste určenom zákazníkom. Po doručení dôjde k strhnutiu sumy za jedlo z platobnej karty, z ktorej detaily sú uložené v aplikácii.

„Aplikáciou Bolt Food v súčasnej dobe nepomáhame len zákazníkom, ktorí nechcú vychádzať zo svojich príbytkov pre jedlo, či na nákup potravín. Snažíme sa tiež vytvoriť pracovné príležitosti pre našich partnerských vodičov, ktorí pozastavením prepravy osôb prišli o možnosť zárobku. Pre reštaurácie, s ktorými spolupracujeme je zároveň veľkou výhodou naša zákaznícka základňa tvorená ľuďmi, ktorí Boltu dôverujú a majú ho radi. Neskrývame preto túžbu rozbehnúť Bolt Food aj v ďalších mestách, v ktorých Bolt do nedávnej doby pôsobil ako platforma pre prepravu osôb,“ dodáva Sysel.

V Košiciach si cez aplikáciu môžu zákazníci objednať jedlo z niekoľko desiatok reštaurácií, medzi ktoré patrí Burger King, Subway či Pivovar Hostinec. Spektrum reštaurácií sa bude rozširovať a pravidelne budú pridávané ďalšie reštaurácie. Služba taktiež ponúka dovoz čerstvých potravín z obchodného reťazca Fresh Plus. Kuriéri budú rozvážať jedlo na adresy vzdialené do 6 kilometrov od nimi vybranej reštaurácie. Pri príležitosti uvedenia služby bude  Bolt prvý týždeň doručovať objednané jedlo do vzdialenosti 3 km úplne zdarma.

Bolt má viac ako 30 miliónov používateľov vo viac ako 35 krajinách po celom svete. Bolt Food bol prvýkrát uvedený na trh v Estónsku v marci 2019. Služba je dostupná v Lotyšsku, Litve a od marca 2020 aj v Bratislave.

Reštaurácie a kuriéri sa môžu prihlásiť na webových stránkach food.bolt.eu.

 

Značky: