Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prepravná platforma Bolt zverejnila štatistiky z roku 2020. Slovensko pozbieralo spomedzi 50 krajín, v ktorých spoločnosť pôsobí, hneď niekoľko prvenstiev. Pochváliť sa môže vodičom s najväčším počtom uskutočnených objednávok prepravy, ale aj jazdcom na zelených kolobežkách, ktorý absolvoval absolútne najviac jázd.

V tomto roku sa napriek reštrikciám a vládnym opatreniam, ktoré boli jedny z najtvrdších v Európe, podarilo partnerskému vodičovi zo Slovenska najazdiť celosvetovo najväčší počet jázd, zo všetkých vodičov na platforme Bolt. Tým si Slovensko získalo prvenstvo najusilovnejšieho vodiča v roku 2020, ale aj udržalo prvenstvo s vodičom s absolútne najvyšším celkovým počtom jázd.

Vysoký počet jázd nie je jediné, na čo môžu byť slovenskí partnerskí vodiči Bolt hrdí. Medzi nimi sa nachádza aj vodič, ktorý bol najčastejšie hodnotený 5 hviezdičkami, a teda najlepším možným hodnotením. Ohodnotení tak bol 3935 užívateľmi. Za príjemnú jazdu od tohto roku mohli užívatelia aplikácie dať sprepitné už aj pomocou aplikácie. Najvyššia suma, ktorá bola počas roka na Slovensku takto vodičovi v rámci sprepitného zapletená, bola 20 €.

Najdlhšia jazda autom objednaná na Slovensku v roku 2020 bola dlhá bezmála 203 kilometrov a trvala 163 minút. V Portugalsku a Tanzánii sa túto vzdialenosť jazdy podarilo prekonať o ďalších 80 kilometrov. Kým v Portugalsku trvala 203 minút, v Tanzánii to bolo 488 minút.

Rekordy padali na Slovensku aj v oblasti mikromobility. Slovensko sa umiestnilo na prvom mieste v počte jázd na kolobežke, ktoré urobil jeden užívateľ. Zelenú kolobežku využil na jazdu až 751 krát. V priebehu roka 2020 sa v našej krajine spustila služba elektrických zdieľaných kolobežiek až v piatich mestách, čo zaraďuje Slovensko tiež do vrchných priečok ďalších rebríčkov.

Eduard Suchánek, country manažér spoločnosti Bolt dodáva: “Veľmi nás tieto štatistiky v Bolte potešili. Počas roku 2020 sme na Slovensku museli bojovať s tvrdými reštrikciami. Napriek korona kríze sa nám podarilo umožniť ľuďom cestovať bezpečne a jednoducho nielen pomocou prepravy autami, ale aj zdieľanými kolobežkami. O obľúbenosti týchto služieb svedčí prvenstvo najlepšie hodnoteného vodiča, ale aj prvenstvo v počte jázd na elektrokolobežke. Veľmi dôležitá pre nás však je aj spokojnosť všetkých slovenských miest s našou spoluprácou. Aj vďaka nej sme mohli v romto roku spustiť službu kolobežiek až v piatich slovenských mestách a donášku jedla Bolt Food v dvoch mestách.”

Aplikácia Bolt v roku 2020 tiež pomáhala ľuďom vo svojom okolí. V priebehu druhej vlny COVID-19 poskytla zdravotníckemu personálu bezplatnú prepravu a v rámci iniciatívy Bolt Cares pomáhala pri celoplošnom testovaní na viacerých frontoch. Taktiež sa spojila s organizáciami Ekocharita a Sloboda zvierat, s ktorými zorganizovala zbierku pre ľudí v núdzi a zvieratá v útulkoch.

Bolt svojim používateľom ku koncu roku pripravil aj ich osobnú štatistiku, kde si môžu pozrieť koľko najazdili, dĺžku ich najkratšej či najdlhšej cesty, alebo to, koľko emisií CO2 ušetrili, ak si miesto svojho auta zvolili odvoz Boltom.

Značky: