Bolt, prichádza s piatou generáciou kolobežiek, na svete je Bolt 5.

Viac bezpečia

Tie sú navrhnuté s ohľadom na bezpečnosť. S mierne zakrivenými riadidlami a širokou doskou ponúka kolobežka lepšiu priľnavosť a ľahké manévrovanie. Väčšie predné koleso a hydraulické odpruženie umožňujú prekonávať mestské prekážky bezpečnejšie. Jazda je bezpečnejšia pre jazdca aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Bočné odrazky zlepšujú viditeľnosť kolobežky, efektívne radenie rýchlosti zase zaručujú predná elektromagnetická a zadná bubnová brzda.

Dlhší dojazd

Ďalším doplnkom je vysokokapacitná vymeniteľná batéria (48V namiesto priemyselnej normy 36V), ktorá sa premieta do zvýšeného rozsahu prevádzky až na 55 kilometrov. Bolt 5 tak prejde na batériu viac a bude pre používateľov ľahšie dostupný vďaka nižšiemu počtu výmeny batérií. Znamená to tiež, že na nabíjanie batérie je potrebných menej úkonov. Kolobežka je tiež vyrobená zo 100 % recyklovateľného hliníka a jej predpokladaná životnosť je do 60 mesiacov.

Kolobežka Bolt 5. generácie

Nová palubná doska

Bolt 5 je vybavený funkčnou palubnou doskou poskytujúcou informácie o rýchlosti a úrovni nabitia batérie. Riadidlá disponujú bezdrôtovou nabíjačkou telefónu. Kolobežka má tiež svetelný indikátor, ktorý už z diaľky ukazuje, či je dostupná a pripravená na cestu. Po skončení jazdy uľahčuje parkovanie dvojitý stojan umiestnený v prednej časti kolobežky.

Zdroje: Bolt

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.