Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Poznáte spôsob, ako navštíviť skvelé miesta na druhej strane Bratislavy, byť ekologický a pritom sa nenachodiť? Spoločnosť Bolt vytvorila zoznam zaujímavých miest v Bratislave, kde sa poľahky dostanete elektrickou kolobežkou. Zážitok z jazdy si podľa neho užijete cestou na Bratislavský hrad, Železnú studničku či Námestie slobody, ktoré stoja špeciálne za návštevu na tomto dvojkolesovom zelenom vozidle.

„V Bratislave funguje služba zdieľaných kolobežiek už takmer celú sezónu. Preto sme sa rozhodli vytvoriť zoznam najzaujímavejších miest v Bratislave, kde sa poľahky dostanete na elektrickej kolobežke a zároveň zažijete kultúrny, architektonický či spoločenský zážitok. Tieto miesta sme vybrali ako tip pre užívateľov v Bratislave, ktorí majú chuť ešte počas teplejších dní navštevovať zaujímavé miesta takouto zábavnou formou, akou sú práve elektrické kolobežky,“ vysvetľuje Roman Sysel, regionálny manažér spoločnosti Bolt pre strednú a východnú Európu.

Medzi top miesta, na ktoré sa užívateľ dostane kolobežkou omnoho jednoduchšie ako iným prostriedkom je Bratislavský hrad. Pri prehliadke mesta je možné rovnakým spôsobom navštíviť aj ďalšiu dominantu, ktorou je Modrý kostolík. Neďaleko od nej sa upravenými cyklotrasami dá dostať rovno na Šafárikovo námestie či k obchodnému centru na nábreží Dunaja – Eurovea.

Za návštevu pri vode stojí aj rýchlo dostupné Tyršovo nábrežie, z ktorého vás kolobežka za krátku chvíľu odvezie do Sadu Janka Kráľa. Príjemný odpočinok pod korunami stromov zažijete nielen tu, ale aj v Botanickej záhrade či na Železnej studničke, ktoré môžu byť veľmi obľúbenými destináciami každého kolobežkára túžiaceho po oddychu.

K dotvoreniu pravej Bratislavskej atmosféry neodmysliteľne patrí aj návšteva tradičných bratislavských miest ako UFO, Námestie slobody či otvorené trhovisko Miletičova. Ľudí túžiacich po kultúre naopak veľmi jednoducho kolobežka dovezie k obľúbenej galérii Nedbalka.

Navštíviť tieto miesta na kolobežke je tak omnoho jednoduchšie. Narozdiel od návštevníkov s autom si jazdec nemusí lámať hlavu so zdĺhavým či drahým parkovaním. Veľkou výhodou je ekologickosť tejto prepravy, ktorá zanecháva za sebou omnoho nižšiu uhlíkovú stopu ako auto. Avšak mnohí odcenia práve to, že sa cestou príjemne zabavia a  hlavne nenachodia.

Značky: