Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aplikácia Bolt, ktorá svoje služby na Slovensku ponúka v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Prešove, Trnave a Žiline, spúšťa od budúceho týždňa kategóriu Comfort. V rámci nej možu svoje služby poskytovať len partnerskí šoféri využívajúci vozidlá vyššej triedy. Táto kategória bola spustená v reakcii na silný dopyt ako zo strany cestujúcich, hľadajúcich tie najpohodlnejšie vozidlá, tak zo strany šoférov, ktorým vďaka vyššej kategórii narastú zárobky.

„Táto služba je cielená na najnáročnejších užívateľov, ktorí sa nechcú len dostať za výhodnú cenu v meste z bodu A do bodu B, ale požadujú v priebehu prepravy servis a starostlivosť na najvyššej úrovni. V neposlednom rade nás teší, že šoférom, ktorí splnia vstupné podmienky, môžeme dať možnosť ešte väčších zárobkov,“  vysvetľuje Roman Sysel, regionálny manažér Boltu pre strednú Európu.

Spustením kategórie Comfort sa tiež otvára priestor pre vstup šoférov taxi a limuzín, ktorí s lepšími vozidlami jazdia pre klasické taxi dispečingy alebo hotely. Tí doposiaľ mohli zvyšovať svoje zárobky pomocou inej taxi platformy. Tá ale po šoféroch momentálne požaduje exkluzivitu. Musia si vybrať medzi dispečingom a aplikáciou. Bolt nehodlá šoférov nijako obmedzovať.

„V Bolte veríme v princípy slobodného trhu, na ktorom sa môže každý šofér rozhodnúť, či chce využívať jednu alebo viac aplikácií a prípadné využívanie moderných technológií kombinovať s prijímaním zákaziek cez dispečing. Len pri dostatočnom vyťažení šoférov  môže byť garantovaná dostupná cena pre cestujúcich a súčasne konkurencieschopné zárobky pre partnerských šoférov. V Bolte robíme všetko pre spokojnosť ako šoférov, tak cestujúcich. Ponúkame teda šoférom, ktorým tieto striktné podmienky  nevyhovujú, nech si stiahnu našu aplikáciu a vyskúšajú si jej používanie bez akýchkoľvek obmedzení,“ dodáva Sysel.

Ceny v kategórii Comfort budú približne o 30 %  vyššie, než v tej klasickej. Minimálna cena bude 3€. Presnú cenu za odvoz sa cestujúci dozvie vždy pred objednaním jazdy.

O Bolte

Bolt, predtým známy ako Taxify, je európskou prepravnou platformou, ktorej cieľom je ponúknuť jednoduchú, rýchlu a spoľahlivú dopravu v mestách.  Bolt, ktorý založil Markus Villig, vznikol v roku 2013. Je to jedna z najrýchlejšie rastúcich dopravných platforiem v Európe a Afrike s investormi vrátane Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital. Peniaze do nej vložil taktiež spoluzakladateľ spoločnosti TransferWise Taavet Hinrikus. Bolt má 25 miliónov zákazníkov vo viac ako 30 krajinách po celom svete.

Značky: