Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HOPIN umožní svojim klientom cestovať kombinovane. S aplikáciou sa tak dostanú nielen do taxíka, ale vďaka spolupráci so spoločnosťou Mileus aj do mestskej hromadnej dopravy s automatickou nadväznosťou na taxík, ktorý ich privezie priamo domov.

Oba tieto druhy dopravy totiž majú svoje silné stránky. Šoféri vozidiel hromadnej dopravy využívajú vlastné jazdné pruhy, prípadne koľajnice a v rannej aj večernej špičke môže byť tento druh dopravy rýchlejší a jednoduchší ako jazda autom. Tá je zase výhodnejšia v posledných úsekoch cesty. Pasažieri v autách sa jednoducho dostanú až úplne k cieľu svojej cesty, napríklad na parkovisko pred domom. HOPIN chce svojim zákazníkom ponúknuť to najlepšie z oboch týchto svetov a preto uzatvoril partnerstvo so spoločnosťou Mileus.

„Klient si pomocou aplikácie privolá taxi službu tak, ako je zvyknutý. V prípade, že v jeho okolí nie je v tej chvíli k dispozícii žiadne vozidlo, klient si bude môcť zvoliť kombinovanú prepravu a nastúpiť do vozidla hromadnej dopravy. Keď vystúpi, vodič taxislužby ho dovezie do konečného cieľa. Naši klienti sa tak vyhnú zbytočnému, neproduktívnemu čakaniu a budú sa po meste pohybovať rýchlo a efektívne,“ objasňuje Richard Lőrincz, CEO HOPINu fungovanie intermodálnej dopravy.

Ak je v konkrétnej situácii ideálnym riešením cesta iba autom, aplikácia cestu spojmi hromadnej dopravy nenavrhne. Práve preto je kombinovaná doprava ideálne riešenie predovšetkým v čase najrušnejšej premávky.

Rýchlosť aj komfort

Spolupráca HOPINu so spoločnosťou Mileus v prospech cestujúceho kombinuje rýchlosť hromadnej dopravy a komfort taxislužby. Zákazníci HOPINu tak budú mať v každom okamihu pod palcom najvýhodnejšie dopravné riešenie, bez ohľadu na to, či to znamená cestu autom, autobusom alebo električkou. Aplikácia HOPIN tak udržiava cestujúcich v pohybe, aj keď ostatní stoja. Je pritom jedno, či strácajú čas v dopravnej zápche, alebo ich zdržujú prestupy a posledné kilometre.

Intermodálna doprava jednoducho tieto prestoje eliminuje na minimum. Ďalším benefitom pre klienta je celkovo nižšia cena prepravy – kombinovaná doprava znamená úsporu času aj peňazí.

S intermodálnou dopravou sa obyvatelia mesta môžu spoľahnúť na to, že sa prepravia vždy komfortne a načas, pričom svoje vlastné auto môžu pokojne nechať doma. Navyše sa tak vyhnú ťažkostiam s parkovaním a zároveň ušetria na parkovacích poplatkoch,” dodáva zakladateľ spoločnosti Mileus Juraj Atlas.

Aplikácia pomôže s lístkami aj s orientáciou

Aplikácia tiež uľahčí zakúpenie cestovného lístka. HOPIN aplikácia totiž predpripraví SMS správu, ktorú stačí už len odoslať.

Klient sa  nemusí báť, že by mal počas kombinovanej prepravy problém s orientáciou v meste. HOPIN aplikácia poskytuje prehľad o okolitých zastávkach v oboch smeroch i grafikonoch na základe polohy smartfónu cestujúceho.

Kombinovaná preprava uľahčuje život v meste každému. V najkritickejších hodinách totiž tento koncept odkláňa z ulíc autá a v meste sa tak ľahšie pohybuje úplne každému. Až 71 percent jázd kopíruje trasy spojov hromadnej dopravy. Využívanie kombinovanej dopravy tak bude znamenať plynulejšiu a ekologickejšiu premávku.

Práve intermodálna doprava prispieva k zelenšej doprave v meste. Okrem toho, že po cestách bude jazdiť menej áut, klienti HOPINu sa prepravia ekologicky – napríklad trolejbusom – a nezanechajú za sebou počas tejto prepravy uhlíkovú stopu.

Aplikácia HOPIN je dostupná pre všetky mobilné platformy v obchodoch App Store, Google Play aj Huawei AppGallery a cez stránku www.hopin.sk. Stačí si stiahnuť aplikáciu, nabiť kredit a vyraziť. Stačí na to pár klikov.

Značky: