Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Popredná európska prepravná platforma Bolt vytvorila koncoročné štatistiky o najpopulárnejších destináciách cestujúcich v roku 2019, ale aj o tom, kde a v akom rozsahu oslavujú príchod nového roka.

V Bratislave sa cestujúci prostredníctvom platformy Bolt nechávajú najčastejšie vysadiť na hlavnej vlakovej stanici. Druhá najpopulárnejšia destinácia je autobusová stanica na Mlynských nivách. Do prvej trojice miest, najčastejšie zadávaných v aplikácii patria aj miesta pre vyzdvihnutie cestujúcich v tesnej blízkosti centra starého mesta. Ďalšou veľmi často vyberanou destináciou je medzinárodné letisko M. R. Štefánika.

Roman Sysel, regionálny manažér spoločnosti Bolt pre strednú Európu k tomu dodáva: “Tieto výsledky nás nijak neprekvapili. Tak ako na Slovensku, aj v susedných krajinách a v celej Európe, dominujú svojou frekvenciou ukončených jázd autobusové a vlakové stanice, letiská a známe centrá miest, v ktorých Bolt ponúka svoje služby.”

Na prelome rokov sa však cestujúci nechávajú najčastejšie vysadiť mimo týchto destinácií, a oslavujú príchod nového roka na námestiach a miestach s dobrým výhľadom. V Bratislave sú to hlavne námestie Ľudovíta Štúra, Rázusovo nábrežie, Hlavné námestie, Hviezdoslavovo námestie a Tyršovo nábrežie. Do prvej desiatky obľúbených silvestrovských destinácií sa dostali napríklad aj River Park, Bratislavský hrad, či námestie SNP.

K novoročným oslavám nadväzuje aj rebríček, ktorým chcel analytický tím Boltu odhadnúť úroveň novoročných osláv a zábavy. A to na základe vlastných dát o tom, aký podiel cestujúcich sa v dňoch 31.12. a 1.1. premiestňovalo s Boltom po meste práve počas silvestrovskej noci 2018/2019 medzi 1:00 a 5:00. Výsledný podiel porovnali medzi ďalšími krajinami, v ktorých platforma ponúka svoje služby. Slovensko sa v tomto rebríčku umiestnilo za Francúzskom, Estónskom a Lotyšskom na štvrtom mieste. V prvej desiatke sa umiestnilo aj susedné Poľsko a Česká republika.

Značky: