Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pláž pod bratislavským UFOm sa v piatok, 2. septembra zaplnila cosplayermi zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska ale aj fanúšikmi pop kultúry, komiksov, hier a seriálov so super hrdinami, ktorí aj takýmto spôsobom chceli upozorniť širokú verejnosť na blížiacu sa udalosť sezóny, Comic Con vo Viedni.

Návštevníci a okoloidúci mohli vidieť elitných cosplayerov v prepracovaných kostýmoch chodiť po vonkajšom plášti UFA.

BA-VIECC_1337 _web2016_8_nowat

Za stretnutím s fanúšikmi stojí Reed Exhibitions, ktorá pripravuje aj populárny Comic Con vo Viedni (VIECC). Akcie sa zúčastnili známi a oceňovaní cosplayeri z Maďarska (Solidsnake v kostýme Witchera a Zoltan Ipics v kostýme Master Chiefa), Českej republiky (Katerin v kostýme Uriel a Ali v kostýme Reapera) a Slovenska (Zara v kostýme vojaka Khorne Chaos). Svoje zastúpenie tu mala aj slovenská základňa 501. légie, ktorá celosvetovo združuje fanúšikov Star Wars s autenticky vyzerajúcimi kostýmami Galaktického Impéria. Cosplayeri si svoje kostýmy robia sami podľa predlôh postáv z komiksov, filmov, anime, či hier a súťažia medzi sebou o tie najlepšie. Na akcii v Bratislave chceli spoločnými silami priblížiť svoje umenie aj širšej verejnosti, ktorá ich najbližšie bude môcť vidieť na Comic Cone vo Viedni v kvalifikácii na celosvetové finále v americkom Chicagu.

Návštevníci mohli vyhrať v kolese šťastia zaujímavé ceny a ako bonus si mohli zakúpiť veľmi rýchlo sa míňajúce lístky na Vienna Comic Con (VIECC). Perfektnú akciu zavŕšila laserová projekcia na kopec pod Bratislavským hradom.

BA-VIECC_0473_web2016_8_nowat

Väčší a atraktívnejší

Druhý ročník viedenského Comic Conu (VIECC)  sa uskutoční od 19. do 20. novembra 2016 v priestoroch výstaviska Messe Wien. Organizátori odhadujú účasť až na 25 000 návštevníkov. Rozšírili výstavnú plochu na  23 000 m2 a tá poskytne miesto pre viac než 300 vystavovateľov.

Medzinárodné hviezdy

Comic Con vo Viedni navštívia aj viaceré hviezdy zábavného priemyslu. Predstaví sa Jeri Ryan, ktorá sa objavila v známych seriáloch O.C. California či Law & Order: New York, John Rhys-Davies (Indiana Jones; Trpaslík Gimli trilógie Pán prsteňov) či Kristian Nairn (Hodor  v kultovom seriáli Game of Thrones). Akciu navštívia aj tvorcovia komiksov Achdé, (Lucky Luke), Chris Hamer (UrbanPop Byron the One Eye Monster), či Adam Hughes.

Šampionát v Cosplay

Už druhý raz prebehne vo Viedni šampionát v Cosplay, kde budú zúčastnení súťažiť o najlepší kostým filmových, seriálových, komiksových postáv, či postáv z rôznych hier. VIECC Championship of Cosplay patrí k najväčším a najprestížnejším kostýmovým súťažiam v Európe a je aj jednou zo zastávok celosvetového šampionátu v Cosplay „Quest for the Crown,“ organizovaného agentúrou ReedPOP. Súťažiaci sa môžu prihlásiť do 4 rôznych kategórií, z ktorých absolútny víťaz získa možnosť súťažiť o titul „Crown Champion of Cosplay“ v apríli 2017 v Chicagu.