Toto je internetový prehliadač pre Android, ktorý vám sľubuje súkromie.

Dobre, tak prvá veta je pravdepodobne generická, pretože súkromie vám má zabezpečiť aj Chrome od Googlu. To však vyznieva viac ako zlý vtip. Bromite ide na to trochu inak. Názov podľa prvku zo sústavy prvkov, podobne ako u prehliadača od Googlu však má značiť niečo nové. Toto je prehliadač, ktorý po vás nebude nechávať na internete odtlačky prstov.

Dá sa to overiť priamo na stránke prehliadača. Test treba spustiť dvakrát, aby ste videli zmenu ID vášho odtlačku na internete. Tento istý test potom spustite vo svojom prehliadači používanom doteraz a zistíte, či odtlačok zostáva rovnaký alebo je zmenený.

Prehliadač vychádza z jadra Chromium, no ako sami autori uvádzajú chcú sa oslobodiť od zaužívanej perspektívy brať prehliadač ako reklamnú platformu.

Prehliadač má v sebe zabudovaný blokovač reklám na stránkach, je lokalizovaný do slovenčiny a k dispozícii máte automatický aktualizačný proces priamo z aplikácie. Tá totiž nemá svoje miesto v Google Play, preto si ju aj do smartfónu musíte stiahnuť cez súbor APK. Stiahnutie prebieha na tejto stránke v spodnej časti. Detekcia podľa procesora prebehne automaticky, stačí uložiť súbor a povoliť inštaláciu z neznámeho zdroja.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.