Predajca a producent športových potrieb má v ponuke veľké množstvo zaujímavých bicyklov, ku ktorým sa pridáva ďalšia novinka s elektromotorom a vysokým dojazdom za prijateľnú cenu.

Začneme zhurta a rovno prezradíme, že nový model bude ponúkať dojazd na úrovni 115 kilometrov a cenu okolo 1649 eur, čo vôbec nie je zlá ponuka. Tento model sa bude ponúkať v rôznych farbách a v dvoch prevedeniach rámu – prestupový alebo prestupný, teda pre dámy i pánov.

B'Twin LD 500 E
B’Twin LD 500 E

B’Twin LD 500 E je poháňaný 250-wattovým elektromotorom uloženým v náboji zadného kolesa, ktorý ponúka krútiaci moment 45 Nm. To je dostatok sily na to, aby ste sa pohodlne odviezli do práce bez „zbytočného“ zapotenia sa.

V ponuke sú tri režimy asistencie, a to až do rýchlosti 25 km/h. Samozrejmosťou je aj podporná 8-rýchlostná kazeta Shimano. Motor je dopovaný z 504 Wh batérie uloženej v ráme, ktorá je vyberateľná a mala by ponúknuť max. dojazd 115 kilometrov – v závislosti od rôznych podmienok, hmotnosti jazdca a pod.

Relatívne ľahký hliníkový rám má tradičné prevedenie, bez dizajnových zbytočností, čo sa nám páči. Bicykel zameraný na dochádzanie v prevažne mestskom teréne nepotrebuje ani odpruženú prednú vidlicu, avšak kvalitné hydraulické brzdy a pneumatiky odolné voči prepichnutiu sú nutnosťou.

Rovnako tak nesmie chýbať ani výkonné LED osvetlenie napájané z hlavnej batérie a zadný nosič batožiny, kde si môžete bezpečne uložiť tašku s nákupom a pod.

B’Twin LD 500 E ponúka veľa muziky za relatívne málo peňazí, čo je v prípade spoločnosti Decathlon dlhodobou devízou. 

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE