Honor 9 s veľký a úzkym displejom, správne rozhodnutie dizajnérov.

Značka Honor prichádza zo svojou vlajkovou loďou – Honor 9. Toto je predstavenie z Berlína, kde celosvetovo Honor uviedol tento model prinieslo viac ako len predstavenie telefónu.

Telefón sme detailne predstavili v tomto článku.

Ako to už na takýchto akciách býva, firma sumarizuje a chváli sa úspechmi. Je pravda, že dnes firmy inak pristupujú k telefónom strednej a vyššej triedy. My sa bavíme o high-end telefóne. O vlajkovej lodi Honoru na tento rok.

Firma aj naďalej pokračuje so zameraním pre mladých a ako sama dodáva aj odvážnych. Dnes to ale znamená nielen vynikajúcu cenu ale aj špičkové funkcie a prvotriedny dizajn. Vieme, že podobné slová zaznievajú na každom predstavení. V tomto prípade to je naozaj pravda a telefón má čo ponúknuť v oblasti prepracovanosti a spracovania.

Exkluzivita pre každého, kto si kúpi Honor 9

Zaujímavosťou je najmä dizajn s 15-vrstvovým sklom, ktoré vydáva nádherné odlesky. Dobre sa drží v ruke a nešmýka sa. Svoj podiel má na tom aj šírka telefónu, má len 71 mm. Vďaka tomu sa Honor 9 s 5,15“ displejom bude dobre držať aj používateľom, korí nemajú radi príliš rozmerné telefóny, napríklad podstatne širší Honor 8 Pro.

Hovorilo sa aj o fotoaparátoch. Na interview nás zaujímalo, či sa Honor vydá aj inou cestou ako kombinovanie 20 + 12 Mpx s RGB a monochromatickým snímačom. V rozhovore nám Anson Zhang, Managing Director Consumer pre Huawei Czech potvrdil rovnaké smerovanie.

To znamená, že nechystajú niečo ako má LG G6 s možnosťou optického približovania prostredníctvom dvoch typov fotoaparátov na zadnej strane. Chcú sa viac sústrediť na kvalitu fotiek, preto sa nevydávajú týmto smerom a využitím dvoch fotoaparátov.

Odporúčaná cena výrobcu je 449 EUR, no vzhľadom na regulácie, odlišné dane a iné trhové faktory sa bude cena v rôznych krajinách líšiť. U nás teda platí skôr avizovaná cena 499 EUR.

Telefón má snímač odtlačkov na prednej strane pod displejom a rovnako ako u Huawei P10 je multifunkčný. Môžete skryť navigačné tlačidlá systému a gestami ovládať všetky funkcie pomocou snímača. Bude fungovať ako tlačidlo.

Aj nateraz sa počíta s tromi uvedenými farbami. Na otázku, či prídu s červenou farbou, sme sa dozvedeli, že takmer isto nie. Na základe prieskumov najpredávanejších farieb nie je zatiaľ príliš vysoko v obľúbenosti.

No a ak aj vás zaujíma ako je to stále so značkou Honor a Huawei, tak podľa Ansona Zhanga je tu priestor na oddeľovanie. Hoci vyzerajú niekedy až veľmi podobne (to ale aj iné značky na trhu), majú rovnaké rozhranie Huawei EMUI 5.1 a používajú rovnaký princíp duálnych fotoaparátov, stále je tu priestor na rozlišovanie značiek Honor a Huawei.

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/video-touchit-honor-9-ukazal-svoju-vlajkovu-lod-a-novy-naramok-band-3/120763

Náklady na predstavenie smartfónu Honor 9 v Berlíne hradila spoločnosť Honor.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.