Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Komplexný poskytovateľ mobility a globálny líder na poli operatívneho lízingu, skupina Business Lease, získala prestížne ocenenie Frost & Sullivan New Product Innovation Award 2015. Na Slovensku zároveň spúšťa nový produkt Náhradná mobilita.

Spoločnosť Business Lease Group, komplexný poskytovateľ mobility a globálny líder na poli operatívneho lízingu, sa stane držiteľom prestížneho ocenenia European New Product Innovation Award. Ocenenie za svoje inovatívne produkty Privatelease.com aj filozofiu prístupu k užívateľovi Better Care si dnes, 29. júna, prevezme v Londýne od nezávislej spoločnosti pre prieskum trhu Frost & Sullivan.

„Business Lease identifikovala kľúčové výzvy na trhu a vytvorením svojich produktov a služieb ukázala vynikajúci prístup k analýze a interpretácii potrieb zákazníkov a budúcnosti mobility, stanoveniu svojich podnikateľských priorít a vytvoreniu výrobkov a služieb, ktoré prinášajú hodnoty zákazníkom,“ konštatuje Frost & Sullivan.

Európskou jednotkou do roku 2018

Spoločnosť Frost & Sullivan porovnávala v prieskume 5 hlavných kritérií, ako inovatívnosť poskytovaných produktov a služieb, návratnosť investície (ROI) pre klienta, získanie zákazníkov a rozšírenie siete potenciálnych zákazníkov, propagácia elektromobilov a filozofia starostlivosti (CARE koncept).

Pre skupinu Business Lease je ocenenie o to významnejšie, že jej ambíciou je stať sa do roku 2018 najinovatívnejšou lízingovou spoločnosťou v Európe. Ako prvá z lízingových spoločností v Európe, vrátane Slovenska, sa etablovala ako komplexný poskytovateľ mobility 24 hodín 7 dní v týždni.

Business Lease kladie podľa zdôvodnenia ocenenia dôraz aj na životné prostredie, a to tak pri ponuke služieb, ako aj pri ponuke vozidlového parku. Elektromobilitu propaguje nielen s ohľadom na spoločenskú zodpovednosť a inovatívnosť, ale aj cenovú dostupnosť. Skupina má najvyššie percento elektrických vozidiel vo flotile v Európe a spolupracuje tiež s rôznymi firmami na podporu a predaj elektromobilov. Aj preto dokáže dnes ponuku operatívneho lízingu elektromobilov nastaviť cenovo rovnako výhodne, ako pri vozidlách so spaľovacím motorom. Na základe dohody s automobilkou Tesla je v súčasnosti Business Lease jedinou spoločnosťou, ktorá môže poskytovať Teslu na operatívny lízing a s balíkom starostlivosti Tesla Experience v krajinách, kde automobilka nemá žiadne zastúpenie.

Efektívna mobilita

Business Lease sa pritom už dlhšie zameriava na optimalizáciu mobility a zníženie počtu vozidiel vo flotile firiem, ak sa využívajú neefektívne. Hoci tým podľa spoločnosti Frost & Sullivan riskuje zníženie svojho výnosu na zákazníka, optimalizácia naopak prináša Business Lease nových klientov a zvyšuje povedomie o značke, dodáva nezávislá spoločnosť pre prieskum trhu, ktorá ocenenie udeľuje.

Novinka na Slovensku

Na Slovensku najnovšie spoločnosť spúšťa nový produkt náhradnej mobility od jedného dňa. „Počas využívania vozidla sa vodiči stretávajú s rôznymi situáciami, ktoré im prerušia mobilitu. Je našou úlohou ako poskytovateľa služieb mobility, túto mobilitu obnoviť a zabezpečiť. Zároveň majú rôzne potreby pri jej zabezpečení, preto novým balíkom služieb Náhradná mobilita chceme ich špecifickým potrebám vyhovieť a ušiť im ju presne na mieru,“ vysvetľuje koncept obchodná riaditeľka Business Lease Slovakia Lucia Čišková.

Na výber je päť produktov, základný balík náhradnej mobility získavajú terajší aj budúci vodiči automaticky bezplatne k službe Servis, opravy a pneumatiky a k Asistenčnej službe Business Lease, ďalšie sú cenovo odstupňované. Vzhľadom na špecifické potreby vodičov aj v rámci napríklad jednej firmy je možnosť produkty aj kombinovať. Ak napríklad chce mať vodič rovnakú kategóriu vozidla aj pri plánovanej oprave, ktorá trvá dlhšie ako 1 hodinu, potrebuje auto, dostane ho bez limitácie, či už počtom dní alebo miesta. Jediný limit je počet najazdených kilometrov na deň.