Prvé vysielanie očkovacej lotérie Byť zdravý je výhra vyvolalo veľa otázok. Zuzana z Prešova prišla o 400 tisíc eur a to vyvolalo veľké zmeny v štatúte súťaže. Ako to dopadlo?

No tento raz to bolo bez taký technických problémov ako je napr. oneskorenie pri internetovom vysielaní televízie, a teda nebolo možné stihnúť 20 sekundový interval. Dokonca si 201 000 eur odniesol z tejto lotérie Dávid z Bratislavy, hoci pri priamom vysielaní sedel na pive. Moderátor Forgáč mu dokonca odporučil, aby popíjanie trochu okorenil „zápraškou“ a zajtra do práce vôbec nešiel. Len pripomeňme, že pracuje ako finančný analytik.

Ako to teda dopadlo? Keďže heslo bolo zobrazené už od okamihu, ako prišiel človek, ktorý žreboval výhercu, oneskorenie rôznych typov vysielaní televízie nehralo rolu. Moderátori pre nevidiacich heslo viac krát povedali nahlas. Pribudol aj moderátor tlmočiaci do posunkovej reči. K dispozícii sú aj skryté titulky na teletextovej stránke 777.

Týmto sa dodržalo to, čo pravdepodobne Ministerstvo financií sledovalo – ľudia by mali sledovať priame vysielanie aby si vypočuli príbehy súvisiace s chorobou COVID-19. Ďalšia zmena je v tom, že je teraz bubon, v ktorom je okolo 1,482 milióna lístkov má teraz viac otváracích okien. Dá sa teraz otvoriť zo všetkých štyroch strán. Zdá sa, že aj prúd vzduchu, ktorý má lístky v bubne miešať je teraz silnejší.

V druhom vysielaní sa z piatich vyžrebovaných podarilo dovolať 4 ľuďom, všetci vedeli správne odpovedať na heslo. Najvyššia doteraz odovzdaná výhra má hodnotu 501 000 eur a jej majiteľka je po tomto kole Manuela z Bratislavy. Sama sa priznala, že že priamy prenos nesleduje, ale heslo vedela povedať správne. Moderátori jej výhru priznali, podľa štatútu súťaže podmienky splnila.

Ešte pripomeňme, že podľa nových pravidiel nemusíte osobne sledovať priame vysielanie na RTVS. Môžete byť napr. v práci alebo máte iné povinnosti a za vás môže odpovedať iná osoba, ktorá zodvihne telefonický hovor. Má to byť „blízka osoba“.

Počas týždňa nasledujú losovania o 10 000 a 1000 eur, ktorá sa vysielajú aj na iných staniciach ako je RTVS. Ak sa chcete zapojiť do lotérie, treba sa zaregistrovať na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk.

Ešte pripomeňme, že za posledný týždeň pribudlo 27 550 zaočkovaných ľudí, nie je však jasné, že tak urobili len na základe tejto očkovacej lotérie.

Pozrite si aj

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.