Teraz bude môcť čítať knihy za vás. Stačí si ich vypočuť.

Program Calibre je skutočnou klasikou a je vyvíjaný viac ako 15 rokov, možno ho sami poznáte. Slúži na vytváranie a evidenciu elektronických kníh. Softvér je komplexný a podporuje vytváranie viacerých formátov.

Vhodný je pre čítačky Kindle ako aj PocketBook či iné značky. Stačí importovať dokument v niektorom z mnohých podporovaných formátov a následne si vybrať finálny formát podľa toho, aký podporuje vaša čítačka elektronických kníh.

Calibre podporuje po novom aj fulltextové vyhľadávanie, podľa toho akú čítaciu službu prevodu na hlas máte v systéme, tak aj čítanie obsahu priamo vo Windows alebo macOS. Softvér je dostupný aj pre Linux. Fulltextové vyhľadávanie nájde uplatnenie najmä vo veľkej knižnici, možno v odbornej literatúre. Všade tam, kde chcete nájsť kľúčové slová, no neviete v ktorej knihe sa nachádzajú.

Vyššia forma uplatnenia môže byť v konvertibilných notebookoch, na ktorých sa jednoduchšie čítajú knihy. Aplikácia prešla na nové podporné knižnice, to znamená stratu kompatibility s niektorými staršími pluginmi, tiež aj s koncom podpory Windows 8. Toto budú detaily, ktoré mnohých nezasiahnu. Softvér sa dá používať tak, ako je a na vytváranie e-kníh nie je potrebné inštalovať nič navyše.

Zdroj: Calibre

Zdroj: Calibre

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.