Praktická funkcia je späť.

Hra Call of Duty Mobile v minulosti podporovala ovládanie pomocou herných ovládačov. Táto funkcia však bola neskôr odstránená z neznámych dôvodov.

Spoločnosť Activision nedávno potvrdila, že podpora ovládačov sa do hry vráti. V súčasnosti je k dispozícii podpora len pre PS4 a Xbox ovládače. Ak by ste chceli pripojiť Nintendo Switch Pro alebo iný ovládač, hra vás upozorní na to, že ovládanie pri hraní nemusí fungovať správne.

Budúce aktualizácie by ale mohli pridať podporu ďalších ovládačov a tým problém vyriešiť. Pripojený kompatibilný ovládač je možné použiť len priamo počas hry. V ponukách menu sa môžete pohybovať iba pomocou dotyku.

Ako pripojiť ovládač ku Call of Duty Mobile:

  1. Zapnite Bluetooth na vašom ovládači. V prípade PS4 ovládača podržte naraz Share a PS tlačidlo a na Xbox ovládači podržte tlačidlo Xbox a sync.
  2. Zapnite Bluetooth na vašom zariadení
  3. V nastaveniach Bluetooth nájdite ovládač pod jeho menom Wireless Controller (Bezdrôtový Ovládač) a pripojte sa k nemu.
  4. Otvorte Call of Duty Mobile a povoľte “Allow to use controller (Povoliť používanie ovládača)” v menu nastavení ovládača.
  5. Nastavte a upravte ovládacie prvky pre každý typ hry.

Po pripojení ovládača ho hra rozozná a pri spustení hry vás spojí s ostatnými hráčmi, využívajúcimi ovládače tak, aby boli zaistené rovnaké podmienky pre všetkých.

Autor: Samuel Novitzky

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Stiahnite si Call of Duty Mobile pre smartfóny: Hra je k dispozícii už aj na Slovensku

Značky: