Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon predstavil CN-E20mm T1.5 L F, najnovší prírastok do radu filmových objektívov s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Nový širokouhlý objektív sa môže pochváliť optickými vlastnosťami, ktoré výrazne zjednodušujú natáčanie záberov vo 4K rozlíšení.

Hlavné vlastnosti objektívu Canon CN-E20mm T1.5 L F:

  • Podpora 4K rozlíšenia a pevná ohnisková vzdialenosť 20 mm
  • Skvelá reálna svetelnosť
  • Hmotnosť len 1,2 kg pri dĺžke 118,4 mm
  • Špičková obrazová kvalita
  • Perfektné opticko-mechanické prevedenie a odolnosť

Výnimočná optika

Súčasťou konštrukcie CN-E20mm T1.5 L F je asférický prvok s veľkým priemerom aj optický člen zaisťujúci nízky rozptyl. Najnovší objektív tak eliminuje sférickú aberáciu aj ďalšie typy nežiaduceho skreslenia. Plusom je aj vysoká reálna svetelnosť T 1.5, vďaka ktorej možno zábery vo 4K rozlíšení zhotovovať aj pri zlých svetelných podmienkach. Kreatívni používatelia určite ocenia clonu s 11 lamelami, ktorá umožňuje vytvárať trojrozmerný bokeh s väčšou hĺbkou ostrosti. Canon CN-E20mm T1.5 L F navyše eliminuje aj tzv. Focus breathing, teda zmeny efektívnej ohniskovej vzdialenosti objektívu, ku ktorým dochádza počas zaostrovania.

Široká kompatibilita a vysoká odolnosť

Objektív CN-E20mm T1.5 L F dokáže pokryť obrazové pole zodpovedajúce full-frame 35mm snímaču a je kompatibilný ako s najnovšou filmovou kamerou EOS C700 FF, tak aj s multimediálnou zrkadlovkou EOS-1D C a ďalšími full-frame fotoaparátmi. Novinka sa môže pochváliť aj špeciálnym gumovým krúžkom okolo mechanizmu uchytenia objektívu. Krúžok vďaka svojej štruktúre zaisťuje odolnosť voči dažďovým kvapkám a umožňuje tak natáčanie aj vo veľmi náročných poveternostných podmienkach.

Ovládanie nového objektívu CN-E20mm T1.5 L F je rovnaké ako v prípade ostatných objektívov rodiny EF Cinema. Novinkou sú fosforeskujúce indikátory na prednom tubuse objektívu, ktoré zlepšujú orientáciu pri zlom okolitom osvetlení. Užitočnou vychytávku ponúka aj zaostrovací krúžok – číselné hodnoty totiž zobrazuje na oboch stranách a kameraman tak môže rýchlo a pohodlne kontrolovať zaostrenú vzdialenosť. Pozornosť si zaslúži tiež prirodzený odpor mechanizmu zaostrovania aj rozsah uhla otáčania zaostrovacieho krúžku, ktorý je celých 300 stupňov.

Značky: