Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Komerční poskytovatelia tlačových služieb po celom svete vložili dôveru už do 1400 digitálnych atramentových produkčných tlačiarní radu ColorStream od spoločnosti Canon, ktoré dohromady zvládli vytlačiť viac ako 300 miliárd strán A4.

Obľubu u zákazníkov si zariadenie ColorStream získalo vďaka vysokej úrovni produktivity a spoľahlivosti, či už pri veľkých tlačových objemoch alebo rozličných aplikáciách. Svoje miesto si preto našla napríklad v dátových centrách alebo špecializovaných komerčných tlačiarňach.

Canon ColorStream je rad univerzálnych atramentových strojov pre tlač na kotúčový papier. Kombinujú vynikajúcu kvalitu tlače, vďaka patentovanej technológii DigiDot, s flexibilitou pre zabezpečenie efektívnej a spoľahlivej produkcie direct mailov, publikačných aj komerčných aplikácií. Modely 3000, 3000Z a 6000 dokážu tlačiť rýchlosťou od 48 do 127 metrov za minútu v plných farbách alebo 150 metrov za minútu čiernobielo. Maximálna šírka tlače je až 540 mm.

Rad ColorStream sa môže ďalej pochváliť bezkonkurenčnou udržateľnosťou z pohľadu životného prostredia, ktorú zabezpečujú technológie znižujúce plytvanie papierom – koncepcia HeadSafe a extrémne jednoduchá obsluha.

„Naši zákazníci z odboru tlačových služieb po celom svete vnímajú tieto stroje ako produktívne a spoľahlivé riešenie pre tlač veľkých objemov rôznorodého spektra reklamných poštových zásielok, v nakladateľstvách alebo na komerčné využitie,“ hovorí Peter Wolff, viceprezident divízie Production Printing Products (PPP), EMEA Commercial Printing spoločnosti Canon Europe.

ColorStream svojich zákazníkov nestavia pred dilemu, či investovať do digitálnej produkčnej tlačiarne namiesto klasického ofsetu, rovnako ani pred otázku, či digitálne tlačové riešenie ponúka dostatočnú úroveň kvality tlače.

„Predtým sme vždy možnosť využitia atramentovej tlače vylúčili kvôli plánovanému objemu investícií a kvalite tlače. Vždy sme hovorili, že potrebujeme ponúkať kvalitu digitálnej tlače, ktorá by sa priblížila ofsetu, inak by prechod na digitál nebol nikdy úspešný. ColorStream nás však presvedčil. Kvalita prestala byť problémom a naši zákazníci pochopili, ako môžu optimalizovať svoje procesy a vyhnúť sa ofsetovej predtlače. Postupne sme presunuli väčšinu práce do plne farebnej digitálne produkcie s ColorStream,“ potvrdzuje Oliver Winkelmann, generálny riaditeľ nemeckého poskytovateľa služieb v oblasti IT a obchodu spoločnosti QITS.

Modely ColorStream 6000 sa v priebehu rokov od prvých inštalácií preslávili svojou spoľahlivosťou a jednoduchosťou. Dostupnosť ich služieb sa vyšplhala až k 94 percentám. Vďaka tomu, že sa znižuje nutnosť manuálnych zásahov operátorov počas tlače, dochádza k zvýšeniu produktivity a zamestnanci majú viac času na hľadanie nových príležitostí a rozvíjanie obchodných aktivít na trhu.

„Spoľahlivosť a jednoduchosť strojov ColorStream na nás urobila naozaj veľký dojem. Zásah operátora vyžaduje skutočne len zriedka. Ani jeden z našich piatich operátorov nemal žiadnu predchádzajúcu skúsenosť s digitálnou tlačovou technológiou, ale prácu s novými strojmi si teraz užívajú. Jeden z nich dokonca bez problému strieda prácu na ofsetovom a digitálnym stroji,“ pritakáva Marko Silventoinen, výkonný riaditeľ fínskeho vydavateľstva Otava.

ColorStream stavia na inováciách, ktorými je táto séria zdokonaľovaná už od svojho predstavenia v roku 2011. Popularitu si stroje získali najmä v Nemecku, USA, Francúzsku či Taliansku. Vyše 40% zákazníkov sa rozhodlo nainštalovať viac ako jeden stroj, pričom rekordérom je zákazník v Nemecku, ktorý si do svojich troch prevádzok nainštaloval hneď 18 strojov ColorStream. Celosvetová produkcia tlače od uvedenia zariadenia ColorStream na trh je odhadom 300 miliárd stránok formátu A4.

„Od začiatku sme starostlivo počúvali názory našich zákazníkov a neustále sme produkty tejto série vylepšovali podľa ich potrieb. Na trh sme uviedli už tretiu generáciu strojov radu ColorStream a je povzbudivé vidieť, že dopyt po týchto modeloch je aj naďalej naozaj veľký. Predstavenie prvej tlačiarne tohto radu premenilo prevratným spôsobom atramentovú technológiu a sme hrdí, že sme si dodnes udržali pozíciu špičky na európskom trhu s aktuálnym 43% podielom,“ hovorí Peter Wolff z divízie PPP spoločnosti Canon. „Každý stroj ColorStream navyše môže byť vďaka voliteľným riešeniam zostavený presne podľa špecifických potrieb kupujúceho – od rýchlosti a farby, až po atramenty a inline dokončovanie na mieru. Garantujeme, že každý zákazník dostane to pravé riešenie, ktoré potrebuje pre rast svojho podnikania,“ uzatvára Wolff.

Značky: