Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, predstavuje na Canon EXPO 2015, prebiehajúcom v dňoch 13. až 15. októbra v Paríži, svoje najnovšie technológie i technologické vízie pre oblasť B2B. Chce tak oboznámiť návštevníkov so svojou stratégiou v B2B segmente a rastúcich oblastiach, ako je 3D a grafická tlač alebo sieťové kamery.

Účastníci Canon EXPO sa môžu bezprostredne zoznámiť s riešeniami, ktoré riešia skutočné potreby zákazníkov spojené s podnikaním, ako je zlepšenie workflow a zvýšenie produktivity. Canon prezentuje svoje nedávno uvedené riešenia v podobe reálnych pracovných scenárov, ktoré ukazujú, ako dnes firmy tieto riešenia využívajú a čo bude v blízkej budúcnosti možné.

„Canon EXPO je pre nás fantastickou príležitosťou, ako stretnúť zákazníkov i partnerov a predviesť im širokú škálu našich aktuálnych technológií,“ hovorí Jeppe Frandsen, Head of the Production Printing Group spoločnosti Canon Europe. „Návštevníci navyše môžu nahliadnuť pod pokrievku nových riešení, na ktorých aktuálne pracujú naše výskumné a vývojové tímy po celom svete. Všetky naše technológie, súčasné i budúce, navrhujeme s maximálnym ohľadom na potreby našich zákazníkov tak, aby riešili požiadavky jednotlivých odvetví – od zlepšenia výrobných procesov cez zvýšenie produktivity až po zefektívnenie pracovných postupov.“

Hlavný príklad tohto prístupu je zreteľný práve v oblasti profesionálnej tlače. Canon demonštruje svoj záväzok – vrátane dlhodobých investícií – byť najkompetentnejším partnerom, ktorý prináša zákazníkom najväčšiu podporu. Pro splnení tohto cieľa vyvíja riešenia, ktoré zákazníkom umožňujú prispôsobovať sa neustálym zmenám v komerčnom svete využívajúcom viac kanálov. Pre Canon už tlač nie je iba súčasťou spracovateľského priemyslu, ale skutočné odvetvie služieb. Úzko preto spolupracuje s firemnými zákazníkmi na vytváraní riešení, ktoré využívajú maximum ich odborných znalostí a skúseností. Canon venuje značné úsilie na zdokonaľovanie a na rast potenciálu tlačových aplikácií v mnohých rôznych oblastiach vrátane práce s obalmi, tlačou kníh, spracovania textilu, dekoratívnej tlače a direct mailu. Stranou nezostávajú ani riešenia, ako sú Canon Infinistream, ImageStream 3500 a 2400, ColorWave 910 a VarioPrint i300, teda produkty, ktoré Canon špeciálne vyvinul pre plnenie požiadaviek práve týchto tlačových oblastí.

Medzi riešenia prezentované na Canon EXPO 2015 patria aj nasledujúce technológie a produkty.

3D tlač

Na mladom a nádejnom trhu s 3D technológiami robí Canon prvé kroky, a to spolu so svojim partnerom, spoločnosťou 3D Systems. Súčasťou EXPO sú i dve tlačiarne značky 3D Systems, ktoré potvrdzujú odhodlanie spoločnosti Canon prinášať svojim zákazníkom inovatívne riešenia poskytujúce inteligentnú rovnováhu medzi dátami, zachytením obrazu a výstupom.

Kombinovaná realita

Riešenia spoločnosti Canon pre oblasť kombinovanej reality – MREAL – plynule prepája reálne prostredia s virtuálnym počítačom generovanými obrazmi (CGI). Kombinovaná realita je navrhnutá tak, aby riešila kľúčové výzvy z oblasti výroby. Canon túto technológiu využíva od jej uvedenia v Japonsku pri výrobe prototypov svojich produktov.

Na Canon EXPO je systém MREAL súčasťou prostredí z automobilového priemyslu. Návštevníci sa môžu s touto technológiou osobne zoznámiť vo vnútri modelu karosérie vozidla v skutočnej veľkosti.

Canon imagePRESS C10000VP

Premiéru v regióne EMEA absolvuje v priebehu EXPO tiež prvý farebný digitálny tlačový stroj značky Canon, ktorý dokáže vytlačiť 100 strán za minútu – imagePRESS C10000VP. Vďaka technologickým inováciám, ktoré zvyšujú výkon, spoľahlivo zaisťujú konzistenciu farieb i presnejšie riadenie nakladania tlačových materiálov a umožňujú flexibilnú manipuláciu s médiami i dokončovanie, definuje toto zariadenie nový štandard v obrazovej kvalite i produktivite.

Canon navrhol imagePRESS C10000VP tak, aby uspokojil dopyt komerčných i interných poskytovateľov tlačových služieb (PSP), ktorí vyžadujú väčší objem tlače bez negatívnych dopadov na kvalitu. V rámci EXPO je tento tlačový stroj k dispozícii ako súčasť prostredia poskytovateľov tlačových služieb, ktoré demonštruje, ako Canon pomáha s premenou technológií pre spracovanie obrazu na obchodné príležitosti.

ColorWave 910

Nedávno uvedený Océ ColorWave 910 je najrýchlejšia digitálna veľkoformátová tlačiareň na trhu: môže sa pochváliť rýchlosťou tlače až 1 000 štvorcových metrov za hodinu. Táto ďalšia generácia jednopriechodového atramentového zariadenia ponúka produktívnu tlač ako z oblastí počítačom podporovaného projektovania (CAD) a geografických informačných systémov (GIS), tak i výroby plagátov. Používatelia navyše majú na výber medzi dvomi plne integrovanými dokončovacími riešeniami – Online Folder a Océ Dual Tray High Capacity Stacker.

Tiež systém ColorWave 910 si môžu návštevníci Canon EXPO prezrieť v časti venovanej poskytovateľom tlačových služieb.

PRISMAdirect – pokročilý systém pro správu workflow

Uvedenie v rámci regiónu EMEA sa na EXPO 2015 týka i jednotného, vysoko škálovateľného riešenia PRISMAdirect, ktoré umožňuje zefektívniť celé interné produkčné workflow. Canon toto riešenie predvádza ako súčasť scenára firemnej výroby jazdných kolies, v ktorom návštevníkov zoznamuje s možnosťami zdokonalenia jednotlivých workflow pre dosiahnutie skutočne vynikajúcich výsledkov a udržanie konkurenčných výhod.

XEED 4K500ST – najmenší a najľahší projektor pre 4K rozlíšenie na svete

Na EXPO 2015 predstavuje Canon v Európe po prvýkrát i projektor ďalšej generácie pre 4K rozlíšenie, oznámený v septembri tohto roku. Nový LCOS projektor je ideálny pre širokú škálu aplikácií. Dokáže zobraziť video i statické snímky v rozlíšení 4 096 x 2 400 pixelov s výkonom až 5 000 lúmenov. Rozlíšenie projektoru je navyše väčšie, ako vyžadujú 4K digitálne filmy.

Záujemci môžu na EXPO 2015 navštíviť pohlcujúcu scénu, v ktorej si pri skúmaní kultúrne najdôležitejších miest z celého sveta bezprostredne vychutnajú prínosy 4K rozlíšenia.

i-SENSYS MF729CX – multifunkčná tlačiareň pre formát A4 s jedinečnou flexibilitou

Canon toto multifunkčné zariadenie uvedené v septembri 2015 navrhol tak, aby zvládlo požiadavky, ktoré vo väčších organizáciách majú na oblasť tlače a spracovania dokumentov malé pracovné skupiny. Vedľa základných funkcionalít, ako je tlač, kopírovanie a skenovanie, sa môže nový i‑SENSYS MF729Cx pochváliť podporou mobilnej tlače i kompaktným a intuitívnym dizajnom.

Multifunkčné zariadenie i-SENSYS MF729Cx je na Canon EXPO súčasťou zóny Connecting with Enterprise. V tejto časti akcie návštevníci uvidia, ako je možné technológie, riešenia a služby značky Canon optimalizovať s cieľom zjednodušiť zavádzanie nových zákazníckych nápadov, maximalizovať rast a optimalizovať podporné administratívne systémy.

Značky: