Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mnoho podnikov prehodnocuje úlohu tradičnej kancelárie a vie, že kľúčom k úspechu v súčasnej dynamickej dobe sú flexibilné pracoviská, ktoré umožňujú kolegom kooperovať, a to bez ohľadu kde sa nachádzajú. Spoločnosť Canon Europe preto uvádza na trh multifunkčné zariadenia radu imageRUNNER C1530. Tie sú navrhnuté pre podporu vzájomnej spolupráce a urýchlenie digitálnej transformácie. Farebné zariadenia imageRUNNER C1533iF a C1538iF formátu A4 je možné bez problémov integrovať do rozličných pracovných prostredí od detašovaných pracovísk, cez malé či stredne veľké kancelárie, až po tlačové riešenie globálnych spoločností.

Spoločnosť KeyPoint Intelligence predpovedá, že v roku 2021 bude kombinácia domáceho a kancelárskeho pracovného prostredia už úplne pevnou súčasťou nového spôsobu, akým firmy fungujú[1]. Tieto hybridné pracovné prostredia, zahŕňajúce vzdialené alebo zdieľané pracovné priestory, zvýši dopyt po multifunkčných zariadeniach formátu A4, akými sú aj modely radu imageRUNNER C1530.

Tie umožňujú tímom efektívne a bezpečne spolupracovať bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzajú, a to vďaka kombinácii inteligentných nástrojov digitalizácie, intuitívneho ovládania a možnosti bezproblémového pripojenia. Zariadenie úspešne stavia na dedičstve radu imageRUNNER ADVANCE DX vo formáte A4 spoločnosti Canon[2] a vďaka tomu sa rodina imageRUNNER rozrastie o ďalšie nové modely.

Podpora spolupráce odkiaľkoľvek

Rad multifunkcií imageRUNNER C1530 ponúka voliteľné pripojenie do cloudového riešenia pomocou obľúbeného Canon uniFLOW Online. To nielen tlačové riešenie umožňuje prepojenie zariadení so službami cloudového úložiska, ako sú Dropbox a OneDrive. Používatelia tak môžu jednoducho ukladať a zdieľať digitalizované dokumenty s kolegami, nech sa nachádzajú v kancelárii alebo sú na home office. UniFLOW Online ďalej poskytuje jednotnú platformu pre pripojenie všetkých pracovných miest a možnosť využiť funkciu „My Print Anywhere“, ktorá používateľovi umožňuje bezpečný prístup a spustenie tlače úloh z akéhokoľvek zariadenia pripojeného ku cloudovej službe, kedy tlačové úlohy cestujú s používateľom. Ide o ideálne riešenie pre dnešných zamestnancov, ktorí trávia čas na rôznych pracovných miestach.

Zvyšovanie produktivity na pracovisku

V dnešnej situácii je nutné maximálne zefektívniť čas strávený na pracovisku. Multifunkcie radu imageRUNNER C1530 teraz ponúkajú možnosť individuálneho nastavenia procesov pre spracovanie dokumentov. Tým sa zefektívňuje čas nutný pre manipuláciu s dokumentmi a tímy môžu pracovať rýchlejšie. Zariadenie dokáže rýchlo digitalizovať papierové dokumenty pomocou svižného obojstranného jednopriechodového skenovania. Funkcia inteligentné skenovanie – doplnená o OCR (optické rozpoznávanie znakov) – obmedzuje potrebu ručného zadávania dát vďaka automatickému zberu informácií z papierových dokumentov.

Funkcia Filing Assist, ktorá používa predkonfigurované pracovné postupy na skenovanie opakujúcich sa dokumentov, umožňuje používateľom zadávať tieto informácie priamo do softvéru workflow. Intuitívne ovládacie rozhranie šetrí používateľom čas tým, že uľahčuje hľadanie potrebných funkcií. Vďaka integrovanej funkcii Time line (časová os), zobrazujúca posledné tlačové úlohy, môžu používatelia zopakovať nastavenie jednoduchým stlačením tlačidla.

Jednoduchšia správa pre hybridné pracovné prostredie

Rad multifunkcií imageRUNNER C1530 podporuje jednoduchšiu správu IT pre hybridné pracovné prostredie a ponúka natívnu kompatibilitu s riešeniami pre správu tlače Universal Print od Microsoftu a uniFLOW Online. Universal Print uľahčuje nastavenie a údržbu zariadení presunutím tlačovej infraštruktúry do cloudu, čo eliminuje potrebu spravovať lokálne ovládače.

UniFLOW Online zase ponúka jednoduchú centralizovanú cloudovú správu tlačových riešení bez ohľadu na to, kde sú fyzicky umiestnené, a to vrátane kontroly nákladov, inteligentného auditu, rozpočtovania a vytvárania zostáv. UniFLOW Online predstavuje ďalšie rozšírenie funkcií tlačového riešenia Universal Print od Microsoftu v oblasti zabezpečenia, overovania a účtovania. Ďalšie funkcie automaticky pomáhajú IT tímom efektívnejšie spravovať vzdialené zariadenia, napríklad proaktívne označovať chyby, upozorňovať správcu IT na stav spotrebného materiálu a objednávať jeho výmeny.

Zabezpečte sa v novom svete

Práca vykonávaná z rôznych miest by nemala znamenať ohrozenie bezpečnosti, napriek tomu ale vytvára priestor pre chyby v zabezpečení. Podľa Keypoint Intelligence sa prijímanie bezpečnostného konceptu Zero Trust založenému na bazálnej nedôvere voči externej aj internej sieti v roku 2021 zrýchli[3], na čo budú musieť reagovať aj tlačové zariadenia. Rad imageRUNNER C1530 ponúka okrem kontroly integrity systému pri spustení aj vstavanú funkciu McAfee Embedded Control, ktoré chránia pred pokročilými hrozbami a stratou dát blokovaním neoprávnených alebo zmanipulovaných aplikácií. Bezpečnostné informácie a správa udalostí (SIEM) podporujú detekciu hrozieb v reálnom čase a reakciu na bezpečnostné incidenty, zatiaľ čo funkcii zabezpečenej tlače a šifrovania PDF môžu používatelia v pokoji zveriť dôverné dokumenty a dáta.

Udržateľná budúcnosť

Portfólio produktov imageRUNNER od spoločnosti Canon bolo vytvorené s ohľadom na globálnu udržateľnosť –  spĺňa štandardy ochrany životného prostredia a podporuje udržateľnú budúcnosť. Séria C1530 pomáha zákazníkom v dosiahnutí ich cieľov v tejto oblasti, napríklad vďaka obmedzeniu plytvania papierom a tonerov.

Hiro Imamura, viceprezident pre marketing divízie Document Solutions Group spoločnosti Canon Europe, uviedol: „S rastúcou popularitou coworkingových pracovných prostredí hľadajú podniky kompaktné riešenia, ktoré skutočne podporujú spoluprácu a zároveň zaisťujú dodržiavanie bezpečnostných štandardov. Multifunkcie imageRUNNER C1533iF a C1538iF rozširujú náš obľúbený rad A4 zariadení a sú dokonale vybavené tak, aby spĺňali tieto neustále meniace sa potreby na pracovisku.“

Hlavné funkcie a vlastnosti multifunkcie imageRUNNER C1533iF:

  • Tlač, skenovanie, kopírovanie, faxovanie a odosielanie
  • 17,8 cm intuitívny dotykový displej
  • Rýchlosť tlače 33 strán za minútu
  • Rýchlosť skenovania až 150 obrazov za minútu
  • Možnosť pripojenia USB, Ethernet, WiFi vrátane priameho pripojenia
  • Podpora AirPrint, Mopria, Canon PRINT Bussines, uniFLOW Online Express, Microsoft Universal Print, voliteľne uniFLOW Online
  • Bezpečnosť zabezpečuje funkcia Kontrola integrity systému, McAfee Embedded Control, TLS 1.3, možnosť pripojenia do duálnej siete

Hlavné funkcie a vlastnosti multifunkcie imageRUNNER C1538iF:

  • Tlač, skenovanie, kopírovanie, faxovanie a odosielanie
  • 17,8 cm intuitívny dotykový displej
  • Rýchlosť tlače 38 strán za minútu
  • Rýchlosť skenovania až 150 obrazov za minútu
  • Možnosť pripojenia USB, Ethernet, WiFi vrátane priameho pripojenia
  • Podpora AirPrint, Mopria, Canon PRINT Bussines, uniFLOW Online Express, Microsoft Universal Print, voliteľne uniFLOW Online
  • Bezpečnosť zabezpečuje funkcia Kontrola integrity systému, McAfee Embedded Control, TLS 1.3, možnosť pripojenia do duálnej siete

[1] Keypoint Intelligence: 2020 Office Trends & 2021 Predictions

[2] Ocenenie BLI 2021 A4 Rad roku od Keypoint Intelligence

[3] Keypoint Intelligence: 2020 Office Trends & 2021 Predictions

Značky: