Canon predstavil PowerShot V10, kompaktnú a ľahko použiteľnú vlogovaciu kameru. Fotoaparát váži niečo málo cez 211 gramov a pohodlne sa zmestí do vrecka.

Tvorcom z oblastí ako lifestyle a cestovanie ponúka komplexné riešenie vrátane kvalitných mikrofónov a integrovaného statívu. Umožňuje vytvárať pôsobivý obsah s neroztraseným záznamom v kvalite 4K UHD a rozostreným pozadím.

Robustné vertikálne telo je úplne novým dizajnom Canon – zariadenie je tak prenosné a nenápadné, takže pohodlne splyniete pri nahrávaní seba samého aj na rušných miestach. Neujdú vám tak spontánne okamihy a úprimné reakcie – stredové tlačidlo záznamu je šité na mieru rýchlemu ovládaniu kamery jednou rukou.

Kvalita videa vo vašej dlani

Kamera PowerShot V10 je vybavená veľkým 1-palcovým snímačom CMOS umožňujúcim zhotovovať videozáznam v kvalite 4K. Je tu aj možnosť zhotovovania fotografií. Využiť môžete 14 integrovaných farebných filtrov a režim Smooth Skin. Režim stabilizácie obrazu IS Movie Digital je vhodný na vytváranie videozáznamov z ruky, pretože čiastočne eliminuje chvenie kamery a produkuje ostrejší, čistejší a jasnejší záznam s viacerými detailmi.

PowerShot V10 vychádza v ústrety širokým možnostiam rôznych platforiem sociálnych médií, dokáže natáčať na výšku aj na šírku a nepretržite je možné nahrávať celú jednu hodinu. Okrem toho môže funkcia automatickej vodováhy pomôcť udržať vaše video rovné a vyhnúť sa skoseným nahrávkam.

Vysoko kvalitný zvuk

PowerShot V10 je vhodný do prírody aj do mesta. Je vybavený dvoma veľkými stereofónnymi mikrofónmi na záznam hovoreného slova a tretím mikrofónom na potlačenie okolitého hluku. Okrem vstavaného veterného filtra je možné ako súčasť sady voliteľného pokročilého príslušenstva dokúpiť veternú clonu.

Canon PowerShot V10
Canon PowerShot V10

Navrhnutá na rýchle akcie

Kameru PowerShot V10 vo vertikálnom tele a navrhnutú s dôrazom na jednoduchosť, je možné takmer kompletne ovládať jednou rukou. Je vybavená 2,0-palcovým dotykovým LCD displejom, ktorý je možné preklopiť dopredu, čo je vhodné na natáčanie samého seba pri vlogovaní, aj pri natáčaní ostatných z ruky. Integrovaný statív vám umožní nahrávať viac obsahu z pevného pohľadu.

Spojenie s followermi vždy

PowerShot V10 je plne kompatibilný s aplikáciou Canon Camera Connect, takže svoje videá môžete ľahko preniesť do smartfónu alebo tabletu cez Wi-Fi. Práca s obrazom a spracovaním videa nebola nikdy jednoduchšia, a to vďaka vstavanej integrácii dočasného cloudového úložiska image.canon, z ktorého môžete snímky priamo prenášať na platformu, ktorú si zvolíte. Dizajn zahŕňa porty HDMI a USB na jednoduché prenosy do notebooku alebo PC alebo na použitie ako webkamery. Nabíjanie je cez port USB-C. Kamera umožňuje aj živé streamovanie na YouTube a Facebooku.

Canon PowerShot V10
Canon PowerShot V10

Príslušenstvo

Canon PowerShot V10 je možné zakúpiť ako súčasť dvoch rôznych balíčkov. Štandardná súprava s napájacím káblom, mäkkým puzdrom, krytkou objektívu, veternou clonou a pútkom na zápästie sa predáva za 449 EUR. Pre tých, ktorí chcú viac kreatívnych možností, je k dispozícii pokročilá súprava navrhnutá v spolupráci so SmallRig, ktorá obsahuje klietku na pripevnenie kruhového svetla alebo externého mikrofónu.

Kľúčové vlastnosti kamery Canon PowerShot V10:

  • Kompaktné a ľahké vertikálne telo
  • Ohnisková vzdialenosť širokouhlého objektívu 6,6 mm (čo zodpovedá ohniskovej vzdialenosti 18 mm pre fotografie a 19 mm v režime videa pri 35mm snímači), svetelnosť f/2,8
  • Záznam videa v 4K UHD pri 29,97/25,00 fps a Full HD pri 59,94/50,00 fps
  • AF so sledovaním tváre
  • Režim videozáznamu Smooth Skin
  • Veľký stereo mikrofón
  • Výklopný displej
  • Integrovaný statív (ľahké nastavenie sklonu až o 30 stupňov)
  • 14 farebných filtrov
  • Záznam statických snímok do formátu JPG zodpovedajúci režimu Scene Intelligent Auto
  • Konektivita: Wi-Fi, Bluetooth, webová kamera [UVC/UAC]

Zdroje: Canon

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.