Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon oznámila, že poskytovatelia profesionálnych tlačových riešení v regióne Európy, Blízkeho východu a Afriky (EMEA), ktorí používajú stroje radu VarioPrint iX alebo VarioPrint i[1], môžu ďalej zvýšiť pridanú hodnotu svojich aplikácií vďaka prepojeniu s kompatibilným digitálnym tlačovým riešením Scodix Ultra. Vzniknú tak nové atraktívne tlačové dekorácie a ozdobné aplikácie, ktoré zaujmú nielen na pohľad, ale aj na dotyk a navyše tlačiarom otvárajú nové segmenty trhu, nové zdroje príjmov a väčší priestor pre zaujímavé marže.

Možnosti sa otvárajú vďaka overenej kompatibilite medzi atramentovou technológiou Canon VarioPrint iX a Scodix POLYSENS™ 500, a teda polymérom Scodix používaným pre päť kľúčových vylepšení tlačových aplikácií. Patentovaný atrament spoločnosti Canon na báze vody VarioPrint iX pracuje s technológiou ColorGrip a prináša výnimočné, živé a intenzívne farby na rôznych médiách. Táto neutrálna sada atramentov je aj naďalej kompatibilná a vytvára dokonalý základ pre dekorácie na báze Scodix POLYSENS™ 500.

Hayco van Gaal, viceprezident pre predaj a služby pre komerčnej tlače v regióne EMEA spoločnosti Canon Europe, hovorí: „Kompatibilita medzi atramentom VarioPrint iX spoločnosti Canon a polymérom Scodix POLYSENS 500 otvára komerčným tlačiarňam nové oblasti a pomáha značkám odlíšiť ich tlačové aplikácie pomocou dodatočných efektov. Neustále hľadáme spôsoby, ako umožniť našim zákazníkom vniesť do kampaní ďalšiu kreativitu, rozšíriť portfólio aplikácií a zvýšiť príjmy. Pomocou tlačových dekorácií Scodix môžu naši zákazníci zvýšiť nielen hodnotu svojich produktov, ale aj efektivitu svojich pracovných procesov.“

Táto novinka môže byť významným prínosom aj pre komerčných poskytovateľov tlače, ktorí vlastnia digitálny zušľachťovací stroj Scodix Ultra a chcú prejsť na atramentovú technológiu. Rozhodnutím investovať do atramentových produkčných tlačiarní z radu VarioPrint iX môžu zákazníci dosiahnuť výstupy v kvalite ofsetovej tlače, používať širokú škálu médií, tlačiť vo veľkých objemoch a minimalizovať dobu potrebnú na nastavenie. Zároveň majú istotu, že výstup môžu dodatočne dekorovať pomocou stroja Scodix, ktorý už vlastnia a to bez toho, aby museli vynakladať ďalšie investície.

Overená kompatibilita prináša používateľom radu VarioPrint iX a VarioPrint i významné možnosti ako rozšíriť portfólio produktov. Podľa výskumu Keypoint Intelligence-InfoTrends je rastový potenciál vylepšenej tlače viac ako dvojnásobný oproti digitálnej tlače CMYK, a teda návratnosť investícií je veľmi rýchla. Výsledné výtlačky si ale pochvaľujú aj marketéri svetových značiek, ktorí uvádzajú, že vďaka nim dokážu udržať pozornosť cieľových skupín o 18% dlhšie a zákazníkov zaujmú o 45% rýchlejšie ako bez použitia zušľachtenej tlače.

Eli Grinberg, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Scodix, dodáva k partnerstvu so spoločnosťou Canon: „S radosťou vítame správu, že používatelia radu Canon VarioPrint iX môžu obohatiť svoje aplikácie o vizuálne a plastické efekty s využitím jedného z našich strojov Scodix Ultra. Aktuálne ponúkame portfólio, s ktorým je možné vylepšiť ktorúkoľvek aplikáciu a zároveň vyjsť v ústrety akémukoľvek rozpočtu. Výstupy tlačené na strojoch radu VarioPrint iX spoločnosti Canon pomocou atramentovej technológie VarioPrint iX sú ideálnym podkladom pre náš vlastný polymér POLYSENS 500. Komerční poskytovatelia tlače tak môžu ponúkať produkty, za ktoré si môžu účtovať prémiové ceny a zaistiť si tak rýchly návrat investícií.“

Používatelia sérií VarioPrint iX aj VarioPrint i môžu použiť ktorýkoľvek z digitálnych zušľachťovacích tlačových strojov Scodix Ultra k tvorbe výnimočne elegantných prémiových produktov pre dosiahnutie vyšších ziskových marží. Komerčné tlačiarne môžu pri použití vysoko kvalitného farebného výstupu vytlačeného na tlačovom zariadení Canon, a následnom ďalším spracovaním digitálnym zušľachťovacím strojom Scodix, získať výsledné výtlačky obohatené o nasledovnú päticu estetických efektov: Scodix Sense ™, Scodix Foil ™, Scodix Glitter ™, Scodix VDE ™, a Scodix cast & Cure ™.

Pomocou stroja Scodix Sense môžu komerčné tlačiarne dodať aplikáciám plastickú lesklú textúru pre reliéfnu tlač. Fólia Scodix Foil im pritom umožňuje vylepšovať výrobky bez nutnosti použitia matríc a foriem, čím je proces dokončovania nákladovo efektívnejší aj pre malé a stredné série. Pomocou Scodix Glitter dodajú produktom iskru a textúru a zákazníkom môžu ponúknuť trblietavé vzory bez nečistôt z odlepujúcich sa flitrov, ktoré sú nešvárom tradičného analógového procesu aplikácie. Vďaka Scodix Cast & Cure môžu používatelia taktiež vytvárať vysoko pôsobivé 3D holografické prvky, a to aj s jedinečným logom vlastníka značky, ktoré môže byť súčasťou hologramu.

Individualizované aplikácie vytlačené na tlačovom stroji Canon je tiež možné vylepšiť pomocou funkcie Scodix Variable Data Enhancement (Scodix VDE ™). Značky sa v súčasnosti snažia hľadať nové cesty, ako zaujať v záplave tlačených marketingových materiálov a vytvoriť emocionálne spojenie so svojím publikom, a práve vďaka tejto funkcii im poskytovatelia profesionálnych tlačových služieb môžu ponúknuť riešenie v podobe personalizovaných aplikácií. Pomocou zdobenie môžu napríklad zvýrazniť meno zákazníka direct mailu, upútať pozornosť personalizovanou ponukou alebo jednoducho vylepšiť vzhľad a dojem z vizitky svojich obchodných zástupcov. Systém čiarových kódov Scodix pritom funguje ako kontrolný a overovací nástroj, ktorý zabezpečí tlačovému operátorovi pokoj a bezchybné zarovnanie tlače.

Generálny riaditeľ spoločnosti Kampert Nauta, Richard Kampert, zdieľa svoje skúsenosti s tým, čoho sa spoločnosti Kampert Nauta podarilo dosiahnuť vďaka technologickej kompatibilite atramentu radu VarioPrint iX spoločnosti Canon a polyméru Scodix POLYSENS 500: „Ako prvá komerčná a online tlačiareň na svete, ktorá investovala do radu VarioPrint iX, sme boli prekvapení jej schopnosťou dosiahnuť ofsetovú kvalitu tlače na rôznych silnejších médiách, nevyhnutných pre výrobu pohľadníc, čo je jedna z našich hlavných špecializácií. Od tej doby sme investovali do digitálneho zušľachťovacieho stroja Scodix Ultra, ktorý nám umožňuje zefektívniť náš pracovný postup s potenciálom pre oslovenie ďalších zákazníkov. Vďaka kombinácii oboch strojov, ktoré máme k dispozícii, sme schopní skrátiť dobu spracovania, môžeme tlačiť menšie objemy efektívnejšie, pokiaľ ide o náklady, a darí sa nám rozširovať a vylepšovať naše produktové portfólio. Teraz môžeme rýchlo reagovať na potreby našich zákazníkov a ponúkať tlačové produkty, ktoré nám pomáhajú vyniknúť.“

Od svojho uvedenia na trh v roku 2015 sa rad VarioPrint i etabloval ako líder v oblasti archovej atramentovej tlače pre transakčné aplikácie, knihy a vysoko kvalitné direct maily. Umožnila profesionálnym tlačiarom v celej Európe skrátiť dobu spracovania, znížiť prevádzkové náklady a dosiahnuť kvalitu ofsetovej tlače. Najnovší prírastok, rad VarioPrint iX, uvedený na trh v apríli 2020, dokáže tlačiť viac ako 9000 snímok SRA3 za hodinu (alebo 320 A4 obr./min) s vynikajúcou kvalitou obrazu na širokú škálu médií s gramážou od 60 do 350 g/m2, čo umožňuje široké použitie aplikácií pre bežné komerčné tlačiarne.

[1] Tlačové stroje radu VarioPRINT i-series využívajú atrament MX.

Značky: