Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon predstaví v rámci veľtrhu FESPA 2018 (stánok A40/B40 v hale 3.2) nové možnosti rastu podnikania, ktoré prinášajú výrobcom grafiky komplexné veľkoformátové produkčné riešenie. Či už ide o rozšírenie do nových oblastí použitia alebo optimalizácie existujúcej produkcie. Veľtrh sa koná na berlínskom výstavisku od 15. do 18. mája 2018.

Roll-to-roll tlačiareň Océ Colorado 1640 vytvorí priamo na veľtrhu FESPA 2018 množstvo grafík a dekoratívnych aplikácií

Spoločnosť Canon na tohtoročnom veľtrhu FESPA predstaví svoju zatiaľ najrozsiahlejšiu expozíciu a ukáže široké spektrum riešení roll-to-roll aj flatbed tlače, rezanie a automatizáciu workflow. Ponúkne ale aj konkrétne inšpiratívne príklady rozmanitých možností využitia, ktoré otvárajú technológie a tlačové médiá spoločnosti Canon – od tradičnej tlače reklamných materiálov a rôznych foriem značenia až po tlačené dekorácie a personalizované obaly.

Mark Lawn, riaditeľ Graphic & Communications Group spoločnosti Canon Europe vysvetľuje: „Vďaka našej širokej základni zákazníkov po celom svete máme skvelý prehľad o tom, aké výzvy a príležitosti majú v súčasnosti dodávatelia grafických produktov a služieb. Sme preto schopní identifikovať dve dôležité cesty k úspechu, ktorými sa naši zákazníci môžu vydať. Niektorí môžu pre posilnenie svojho podnikania využiť rozšírenie ponuky produktov a služieb. Môžu ponúknuť nové spôsoby použitia a preniesť svoje aktivity do nových oblastí trhu, akými sú napríklad interiérová dekorácia alebo výroba obalov. Iní sa zase môžu rozhodnúť, že sa budú sústrediť na optimalizáciu prevádzkových nákladov a výnosov tým, že vyvinú inovatívne obchodné modely alebo investujú do optimalizácie výroby a navýšenia kapacity. Vďaka detailnej znalosti súčasných podmienok na trhu dokáže Canon pomôcť svojim zákazníkom nájsť vhodné príležitosti, zvoliť správny smer a poskytuje neutíchajúcu podporu, keď sa na cestu rozvoja svojho biznisu vydajú. Úspech podporujú nielen naše neustále technické inovácie, ale aj motivácia a jasná vízia toho, ako môžu naši zákazníci ďalej zdokonaľovať svoje obchodné aktivity, alebo dokonca zmeniť svoje podnikanie.“

Canon bude mať stánok A40/B40 v hale 3.2

Či už prídu na veľtrh FESPA 2018 návštevníci akéhokoľvek zamerania, môžu sa v rámci expozície spoločnosti Canon inšpirovať najnovšími technologickými novinkami a ukážkami rôznych realizácií. Hlavným lákadlom expozície bude roll-to-roll tlačiareň Océ Colorado 1640, ktorá stavia na revolučnej technológii Canon UVgel. Hneď dva stroje predvedú v akcii výnimočnú produktivitu a univerzálnosť týchto tlačiarní z pohľadu tlačových médií pre najrôznejšie aplikácie. Tie siahajú od vysoko kvalitných dekorácií pre domáce aj obchodné využitie až po samolepky s near-line dokončovaním s využitím technológie firmy Fotoba, partnera spoločnosti Canon.

O tlačiarni Océ Colorado 1640 sa veľa hovorilo už pri jej predstavení na veľtrhu FESPA 2017. Od tej doby dokázala premeniť svet roll-to-roll tlače už u stoviek dodávateľov profesionálnych grafických produktov a služieb na celom svete. Mnohí z nich sa o svoje skúsenosti podelia s návštevníkmi veľtrhu FESPA. K videniu bude aj množstvo grafických a dekoratívnych riešení, ktoré už vďaka tlačiarni Colorado vytvorili rôzni používatelia. Návštevníci sa budú môcť sami presvedčiť o tom, ako by mohli vlastnosti technológie Canon UVgel rozšíriť možnosti ich podnikania.

K ďalším predstavovaným roll-to-roll tlačiarňam od spoločnosti Canon bude patriť jednoprechodová atramentová tlačiareň Océ ColorWave 910 s inline skladacou jednotkou, ktorá nájde uplatnenie v oblasti architektúry, strojárstva a stavebníctva aj pri tlači plagátov. Océ ColorWave 700 zase predvedie svoju všestrannosť pri tlači na natierané i nenatierané tlačové materiály – od plagátov, cez bannery až po tapety. Tlačiarne imagePROGRAF PRO-4000 a TX4000 predvedú produkciu špičkových fotografií a umeleckých výtlačkov, vodeodolných POS materiálov či plagátov. Súčasťou stánku bude ukážka nových vodeodolných médií od spoločnosti Canon určených pre vonkajšie použitie.

V zóne stánku Canon venovanej flatbed tlači návštevníci nájdu modely 1280GT a 6170XTS z úspešnej série Océ Arizona. Na tlačiarni Océ Arizona 6170XTS bude predvádzaná optimalizácia workflow zahŕňajúca tlač a rezanie na vysoko presných automatizovaných plotroch Océ ProCut G3 XL-3200, ktoré umožňujú výrobu malosériových obalov.

Tlačiareň Océ Arizona 6170 bude hrať ústrednú úlohu aj v ďalšom predstavení, kde naplno ukáže schopnosť spoločnosti Canon integrovať špičkové technologické riešenia, ktoré u zákazníka skutočne maximalizujú efektivitu produkcie. Táto tlačiareň bude začlenená do robotizovaného workflow s využitím technológie od Rolan Robotics, partnera spoločnosti Canon, ktorá optimalizuje umiestnenie nepotlačených médií na flatbed a následný prenos potlačených položiek na stolový rezací ploter. Workflow bude kopírovať reálne použitie u skutočného zákazníka, firmy Van Vliet Printing z Holandska. Progresívne zmýšľajúci používateľ tlačiarne Océ Arizona sa spojil so spoločnosťami Canon a Rolan Robotics, aby dosiahol najvyššiu úroveň automatizácie pri tlači na doskové materiály vďaka flatbed tlačovým strojom.

Veľtrh FESPA 2018 bude tiež prvou príležitosťou v Európe, kde budete môcť vidieť nové tlačové riešenie vrstvenej tlače od Canon pre rad Océ Arizona, ktoré zákazníkom umožnia dodať textúrované efekty dekoratívnym produktom, prototypom obalov a značeniam. Toto riešenie ponúkne vysokú pridanú hodnotu a rozšíri tak možnosti, ako sa odlíšiť od konkurencie.

Návštevníci stánku Canon sa taktiež dozvedia, ako môžu doplniť svoju flotilu veľkoformátových technológií o maloformátové riešenia, medzi ktoré patrí rad Canon imagePRESS C850. Na veľtrhu bude možné vidieť jej využitie pre tlač baliarenských aplikácií (vrátane malosériovej produkcie na skladačkovú lepenku) a pre tlač merkantílií a dokumentov na podporu zákazníckej komunikácie. Atramentová produkčná tlačiareň pre tlač fotografií DreamLabo 5000 v kombinácii s finišerom Canon FlatSpread FS-500 sa predstaví dodávateľom grafických tlačových produktov a služieb, ktorí si mnohokrát potláčajú tovar sami.

Okrem týchto možností využitia, ktoré budú na stánku k videniu naživo, si návštevníci budú môcť prejsť expozíciu „domov-ulica-obchod“, ktorá priblíži úlohu cielenej komunikácie so zákazníkom, úlohu reklamnej grafiky a dekorácií pri rozsiahlej ceste zákazníka konceptuálnou kampaňou kozmetickej značky „Elemental“. Prostredie „obchodu“ predstaví možnosti riešenia, ako je vinylová podlaha, nástenné dekorácie, obaly, vitríny a regály. Výstavné priestory znázorňujúce „domov“ zase predstavia laminátové podlahy, nábytok, tapety alebo keramické dlaždice.

Mark Lawn dodáva: „Kampaň Elemental sme od veľtrhu FESPA 2017 ďalej rozšírili, aby sme prakticky ukázali, ako tlačené aplikácie všetkých formátov podporujú úspech uvedenia novej značky na trh; od prvých kontaktov so zákazníkmi u nich doma, cez budovanie povedomia zákazníkov o značke pomocou reklamy inteligentne integrovanej do exteriéru až po zavŕšenie kampane formou podmanivého zážitku zo značkového maloobchodu – od dekorácií po obaly. V kombinácii s technológiami, ktoré na veľtrhu FESPA 2018 predstavíme, ide o veľmi účinný spôsob, ako zákazníkom ukázať veľa nových spôsobov zvyšovania pridanej hodnoty pri realizácii priania klientov a zároveň im pomôcť zostať v obraze, pokiaľ ide o podporu viditeľnosti a vnímanie značky naprieč trhom.“

Značky: