Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon na veľtrhu drupa 2024 predstaví pod heslom „The Power to Move“, efektívne prepojenie technologických inovácií, odborných tímov, podporných služieb a dynamickej spolupráce, ktorá umožňuje poskytovateľom tlačových služieb transformovať ich podnikanie. Predstaví sa celé portfólio produkčných tlačových technológií Canon, vrátane hárkových atramentových a tonerových tlačových strojov, vysokorýchlostných kontinuálnych atramentových produkčných liniek, veľkoformátových tlačiarní typu flatbed a roll-to-roll a digitálnych tlačiarní štítkov.

Komplexné výrobné riešenia simulujúce reálnu prevádzku budú kombinovať riešenia spoločnosti Canon pre produktivitu workflow, tlačové médiá a tlačové riešenia s prípravným a dokončovacím spracovaním od viac ako desiatich technologických partnerov. Prostredníctvom príbehov úspešných zákazníkov, inovatívnych aplikácií a vynaliezavých obchodných modelov sa návštevníci zoznámia s mnohými kreatívnymi a obchodnými možnosťami digitálnej tlače on-demand.

Centrom výstavného a spoločenského priestoru Canon s rozlohou 4 600 m2 bude tzv. jadro, ktoré návštevníkom ponúkne pohlcujúci, multisenzorický zážitok z tlače a predvedie, ako taký zážitok môže obohatiť život a podnikanie. V jadre sa Canon návštevníkom predstaví z menej známej perspektívy. Môžu si tu vyskúšať, akú silu má tlač, ktorá dokáže „pohnúť svetom“.

Technológie spoločnosti Canon budú usporiadané podľa jednotlivých odvetví: komerčná tlač, vydavateľstvo (vrátane kníh), reklamná komunikácia (vrátane direct mailu a maloobchodu), etikety a obaly, interiérové dekorácie a tiež interná a CAD tlač. V celej expozícii predstaví produkčné riešenie rozmanitú škálu živých aplikácií, ktoré odrážajú skladbu práce zákazníkov v týchto segmentoch. Či už sa návštevníci zaujímajú o atramentovú alebo tonerovú tlač, farebnú alebo čiernobielu tlač, malú alebo veľkoformátovú tlač, odborníci spoločnosti Canon budú pripravení poradiť tlačiarenským firmám všetkých typov a veľkostí, ako vybrať tie najlepšie digitálne tlačové technológie, pracovné postupy a tlačové médiá – s ohľadom na ich prevádzku, objem produkcie, profily zákazníkov a ambície rastu.

Canon na veľtrhu drupa 2024 prvýkrát názorne ukáže svoje odhodlanie stať sa významným a dôveryhodným partnerom pre trh s etiketami a obalmi a predvedie živú výrobu rôznych aplikácií pre etikety, vlnitú lepenku a skladaný kartón.

Časť stánku s názvom „Printworks“ je venovaná téme „Ľudia, planéta a čo všetko je možné“ („People, Planet and What’s Possible“). Návštevníci získajú inšpiráciu pri skúmaní rôznych stratégií, ktoré zákazníci spoločnosti Canon prijali pre úspešný udržateľný rast, a toho, ako s nimi spoločnosť Canon úspešne spolupracuje pri zavádzaní efektívnych riešení. Táto časť tiež vizualizuje naše aktivity v oblasti spolupráce na trhu s cieľom podporiť inovácie a pozitívne ovplyvniť priemysel. „Printworks“ je tiež vyhradená oblasť pre kontakt s odborníkmi na obchodné riešenia, aplikácie a prevádzku spoločnosti Canon. Návštevníci tu budú môcť preskúmať, ako urýchliť svoj rast tým, že získajú prístup k radám týkajúcim sa všetkého od zvyšovania efektivity výroby, správy farieb a kontroly kvality až po výber médií, modely služieb a podpory pred a po inštalácii a udržateľnosť.

Dôraz, ktorý spoločnosť Canon kladie na udržateľnosť, sa odráža aj vo všetkých aspektoch stánku, od vlastností jednotlivých produktov až po dizajn stánku a výber tlačených aplikácií, z ktorých mnohé majú špecifický účel pre návštevníkov alebo komunitné projekty. Na stánku budú prehľadne zobrazené údaje o životnom prostredí týkajúce sa všetkých riešení.

Technologické inovácie

Návštevníci veľtrhu drupa 2024 sa ako prví v Európe zoznámia s radom významných inovácií spoločnosti Canon pre produkčnú tlač, a to vrátane:

  • prvé živé ukážky nového digitálneho tlačového riešenia LabelStream LS2000 na vodnej báze mimo Japonska, ktorého uvedenie na trh je plánované na rok 2025,
  • európske premiéry nového hárkového atramentového tlačového riešenia varioPRINT iX1700, ktoré bude k dispozícii v roku 2025,
  • najnovších prírastkov do radov vysokorýchlostných atramentových tlačiarní Canon ProStream a ColorStream s pásovým podávaním: radu ProStream 2000 a ColorStream 8200,
  • nové ploché veľkoformátové tlačiarne Arizona 2300 FLXflow s technológiou PRISMAelevate XL,
  • nového radu imagePROGRAF PRO pre tlač fotografií a umeleckých diel,
  • nového radu imagePROGRAF GP pre nápaditú produkciu plagátov.

Tieto inovácie sa týkajú tak neustáleho vylepšovania existujúceho portfólia spoločnosti Canon, ako aj prevratných nových produktov. To odzrkadľuje niekoľkoročné investície spoločnosti Canon do výskumu a vývoja a o jej neochvejnom záväzku v prospech tlačového priemyslu. Spoločnosť Canon si je vedomá toho, že tlačové firmy sa usilujú o výrazné zvýšenie produktivity, všestrannosti a prevádzkovej efektivity s maximálnou prevádzkyschopnosťou a minimálnym plytvaním, a preto svojim zákazníkom prináša ešte väčšiu tlačovú silu, rozširuje spektrum aplikácií a integruje inteligentné funkcie pre automatizáciu, ktoré zjednodušujú rutinné úlohy a umožňujú im sústrediť sa na pridanú hodnotu.

Exponáty na stánku doplnia farebné tlačiarne Canon imagePRESS radu V, čiernobiele tlačiarne varioPRINT TITAN a QUARTZ, rad Colorado M a UVgel Print Factory spolu s veľkoformátovými systémami pre technickú dokumentáciu od spoločnosti Canon – všetko riadené komplexnou sadou riešení produkčného workflow PRISMA.

Jennifer Kolloczek, hlavná riaditeľka pre plánovanie, marketing a inovácie v oblasti produkčnej tlače v spoločnosti Canon Europe, k tomu poznamenala: „Za osem rokov od posledného veľtrhu drupa spolupracovala spoločnosť Canon úspešne s veľkým množstvom poskytovateľov tlačových služieb a etablovala sa ako líder v oblasti produkčnej tlače atramentovej tlače. Dosiahli sme vedúcu pozíciu v segmentoch rotačnej, hárkovej a veľkoformátovej tlače, ktoré pokrývame. Na veľtrhu drupa 2024 sa s nadšením podelíme s celosvetovým publikom o plody našich neustálych investícií do technológií a obchodných inovácií a predstavíme naše doposiaľ najrozsiahlejšie portfólio výkonných digitálnych produkčných tlačových, etiketových a obalových technológií – pripravených podporiť rast a diverzifikáciu našich zákazníkov. Vyzdvihneme tiež mnohé partnerstvá pre spoluprácu, ktoré nám pomáhajú inovovať, rozširovať zavádzanie digitálnej tlače a inšpirovať zmysluplné zmeny smerom k udržateľnejšej budúcnosti.

Návštevníci uvidia presvedčivé príklady sily tlače, ktorá dokáže pohnúť verejnosťou, a jasné dôkazy o schopnosti spoločnosti Canon podporovať rast, vývoj a pozitívny pokrok – nielen pre našich zákazníkov, ale pre celé ich hodnotové reťazce a širšie odvetvie tlače. Ako spoločnosť zaoberajúca sa komplexným riešením zobrazovacích technológií je Canon silným a zdravým partnerom pre našich zákazníkov a distribučné kanály, s jasným záväzkom ku komerčnej a priemyselnej tlači ako strategickým hnacím silám rastu a s cieľom nadviazať a udržať dlhodobé, prosperujúce partnerstvo s našimi zákazníkmi. Tešíme sa na všetkých návštevníkov nášho stánku v hale 8a.“

Značky: