Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe dnes na trh uviedla tlačiareň imagePROGRAF PRO-300 formátu A3+ ponúkajúcu tradičnú kvalitu oceňovaného radu imagePROGRAF PRO. Ide o ideálny prístroj pre poloprofesionálov a pokročilých fotografov, malé ateliéry a fotolaby. Táto ľahká a kompaktná tlačiareň dokáže z pohodlia pracovného stola produkovať výtlačky výstavnej kvality.

Nový prírastok do produktového radu Canon imagePROGRAF PRE nahrádza predchádzajúci model PIXMA PRO-10S. Fotografom ponúka jednoduchosť ovládania, používateľsky prívetivý softvér a zakaždým dokonalý tlačový výstup. Fotografi môžu nechať starosť o tlač na imagePROGRAF PRO-300 a sústrediť sa na svoje fotografie vďaka integrovaným funkciám obnovy trysiek a korekcie tlače, ktoré obmedzujú plytvanie atramentom a médiami. Tlačiareň imagePROGRAF PRO-300 umožňuje tlač bez okrajov na všetky typy médií a zlepšuje sýtosť čiernej a živosť farieb na umeleckých i lesklých podkladoch. Používatelia fotoaparátov Canon sa môžu v prípade tlačiarne imagePROGRAF PRO-300 tešiť na hladký proces od vytvorenia snímky po tlač s funkciami, ktoré pomáhajú priviesť ich fotografie k životu.

Jednoduchá tlač vo výstavnej kvalite

Tlačiareň imagePROGRAF PRO-300 ponúka mimoriadne kvalitnú čiernobielu a živú farebnú tlač do formátu A3+. Nezaobídu sa bez nej fotografi, ktorí posielajú svoje snímky do súťaží, vystavujú v galériách alebo ich ponúkajú na predaj. S využitím 10 pigmentových atramentov LUCIA PRE pokrýva tlačiareň rozšírený farebný priestor a dosahuje väčšiu hĺbku a mimoriadnu kvalitu farieb na každom výtlačku. Kvôli lepšiemu podaniu temne čiernych tónov a monochromatických obrazov používa tento model nový fotografický a matný čierny atrament. Tým dosahuje sýtejšiu čiernu na lesklých i umeleckých médiách, než bolo doteraz možné. Špeciálny priehľadný atrament Chroma Optimiser vyhladzuje nerovnosti povrchu na lesklom alebo polomatnom papieri, obmedzuje bronzovanie a výrazne zlepšuje tonalitu.

Procesor Canon L-COA PRO zaisťuje tlač v nekompromisnej kvalite. Ľahko zvláda spracovávať aj značne veľké grafické súbory a bleskurýchlo vypočítava optimálne rozmiestnenie kvapiek atramentu. Vytlačiť stranu formátu A3 preto netrvá ani 5 minút[1]. Vďaka atramentovému systému LUCIA PRE môžu fotografi jednoducho dosahovať konzistentných výsledkov na profesionálnej úrovni s použitím rôznych druhov médií. Tlačiareň je vybavená samostatnými tryskami pre fotografickú a matnú čiernu, medzi ktorými automaticky volí správny typ podľa druhu papiera. Nie je teda nutné kazety vymieňať, čo šetrí čas a znižuje spotrebu atramentu.

Pracujte produktívne a tlačte s istotou

Tlačiareň imagePROGRAF PRO-300 vdychuje fotografiám na papieri život. Vďaka použitým technológiám môžu mať používatelia istotu, že ich snímky budú reprodukované verne a maximálne efektívne. Najväčším problémom pri tlači profesionálnych fotografií je riziko upchatia trysiek a s tým súvisiacich chýb na výslednej výtlačku. Tlačiareň imagePROGRAF PRO-300 detekuje chybnú funkciu trysiek a automaticky prepína na záložný, aby na výtlačku pri tlači nevznikli nežiaduce pruhy. Ak papier do tlačiarne nevstupuje úplne rovno, funkcia Auto Skew Correction jeho polohu napraví a zabezpečí dokonalé zarovnanie tlače. Okrem toho imagePROGRAF PRO-300 kontroluje hustotu atramentov v kazetách a pravidelne ich premiešava, aby bola zabezpečená konzistentnosť farieb. Používatelia môžu rýchlo a jednoducho prechádzať ponuky a ovládať funkcie tlačiarne na prehľadnom a dobre čitateľnom trojfarebnej LCD displeji, ktorý poskytuje okamžitý prehľad o stave tlačiarne, hladine atramentov a nastavenia papiera. Tieto a ďalšie funkcie zabezpečujú kvalitu tlače a šetria papier aj atrament.

Tlač bez okrajov

Nová tlačiareň predstavuje výrazný krok vpred oproti modelu PIXMA PRO-10S. Podporuje tiež tlač bez okrajov vo všetkých tlačových režimoch aj v najvyššej kvalite, a to na široké spektrum médií, vrátane umeleckého papiera. Umožňuje dokonca tlačiť panoramatické zábery dĺžky až do 990,60 mm. Tlačiareň imagePROGRAF PRO-300 podporuje papiere spoločnosti Canon aj iných výrobcov, vrátane Hahnemühle, Canson, Awagami a mnohých ďalších, a dáva tak používateľom slobodu tlačiť na papier podľa svojej voľby.

Spolu s tlačiarňou imagePROGRAF PRO-300 uvádza spoločnosť Canon na trh aj nový umelecký papier Premium Fine Art Rough (FA-RG1). Papier dodáva tretí rozmer umeleckým fotografiám, pri ktorých je žiaduca hĺbka a výraz. Špeciálny luxusný dojem je možné dosiahnuť použitím vysoko akostnej bavlny. Papier s hmotnosťou 310 g/m² je k dispozícii v rôznych veľkostiach a dodáva sa v balení po 25 listoch. S touto novinkou teraz spoločnosť Canon ponúka ucelené portfólio profesionálnych fotopapierov vrátane lesklých, polomatných, matných a umeleckých.

Plynulý pracovný postup

Kompaktná tlačiareň formátu A3 + zjednodušuje proces tlače v domácom fotografickom ateliéri i vo fotolabe. Používatelia majú nad tlačou plnú kontrolu pomocou softvéru Canon Professional Print & Layout, ktorý je k tlačiarni PROGRAF PRO-300 dodávaný zdarma. Funguje ako samostatne, tak ako zásuvný modul pre fotografický softvér Canon Digital Photo Professional alebo Adobe Photoshop a Lightroom. Používateľom umožňuje spravovať farby, nastavovať profily a upravovať rozloženie, napr. rozdelenie obrazu na viac samostatných panelov pre galerijné účely alebo panoramatickú tlač. K dispozícii sú aj funkcie pre overenie vernosti farieb v náhľade aj tlačou, takže výsledný obraz bude vždy zodpovedať zobrazeniu na monitore. Tlačiareň imagePROGRAF PRO-300 ponúka rad možností pripojenia k počítaču (PC alebo Mac) – pomocou Wi-Fi, ethernetu alebo USB – a môže teda slúžiť rôznym výrobným postupom.

ImagePROGRAF PRO-300 jednoducho spolupracuje s fotografickou technikou Canon EOS a umožňuje využívať jedinečné funkcie softvéru Canon Professional Print & Layout. Vďaka tomu môžu úpužívatelia dosahovať najvyššiu mieru vernosti tlače snímok urobených iba prístrojmi EOS. Funkcie ako DPRAW Print[2] a HDR Print[3] dokážu čítať obrazové dáta RAW z fotoaparátov EOS a na ich základe verne reprodukovať zaostrené oblasti a vykresliť detaily vo svetlých partiách pri exponovaných snímkach.

Spoločnosť Canon dnes uvádza na trh tiež prelomový fotoaparát EOS R5, ktorý dokáže filmovať video v rozlíšení 8K, výkonný fotoaparát EOS R6 a štyri nové objektívy RF a dva telekonvertory: RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, telekonvertor RF 1.4x a telekonvertor RF 2x. Tlačiareň imagePROGRAF PRO-300 bude dostupná na trhu od júla 2020.

Ďalšie informácie nájdete tu:

https://www.canon.sk/printers/professional-photo-printers/a3-printers/imageprograf-pro-300/

Hlavné funkcie a vlastnosti fototlačiarne imagePROGRAF PRO-300:

  • Formát A3 +, malé rozmery, veľký potenciál
  • Výstavná kvalita pigmentovej tlače
  • Tlač bez okrajov na rôzne médiá
  • Rozšírený farebný priestor pre väčšiu hĺbku
  • Farebný 3″ LCD displej pre ovládanie
  • Mimoriadne vysoká kvalita monochromatickej tlače

 

Značky: