Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe oznamuje uvedenie netrpezlivo očakávanej tlačiarne imagePROGRAF PRO-1100, ktorá sa tak stáva novou vlajkovou loďou radu profesionálnych stolných atramentových tlačiarní formátu A2. Tlačiareň imagePROGRAF PRO-1100 bola navrhnutá špeciálne pre profesionálnych fotografov a skutočných nadšencov, ktorým ponúka výnimočnú kvalitu a trvanlivosť fotografií.

S pigmentovými atramentmi LUCIA PRO II[1], novo vyvinutými pre tento rad, nastavuje tlačiareň nové štandardy v tlači fotografií. Oproti existujúcemu modelu imagePROGRAF PRO-1000 ponúka bezkonkurenčnú kvalitu obrazu, širší farebný rozsah a produkuje výtlačky s dych vyrážajúcou hĺbkou a detailmi, ktoré zachytávajú aj tie najjemnejšie nuansy snímky.

Pokročilá atramentová technológia tlačiarne zaručuje neobyčajnú svetlostálosť a odolnosť proti poškriabaniu. Vysoko kvalitné výtlačky je možné uchovávať po celé nadchádzajúce desaťročia a tešiť sa z nich, pretože odolnosť proti svetlu je až 200 rokov[2] – to je ideálne na archivačné a dokumentačné účely. Systém 12 pigmentových atramentov so širším farebným gamutom poskytuje plynulé odstupňovanie farieb a hlbšiu čiernu a modrú, čo odhaľuje predtým nevidené detaily a hĺbku, najmä v krajinách, morských scenériách a tienistých oblastiach zobrazovaných na fotografiách. Vďaka tejto úrovni detailov môžu mať všetci používatelia – od začínajúcich nadšencov po vystavujúcich umelcov – istotu, že ich výtlačky budú verne zodpovedať pôvodnej snímke.

Pre tých, ktorí majú radi matné umelecké papiere, je tu matný čierny atrament dramaticky zvyšujúci hustotu čiernej. Ten pomáha produkovať bohaté a hlboké tmavé odtiene, ktoré oživujú snímky – najmä v čiernobielej fotografii. Ak niekto preferuje lesklejší povrch, môže využiť lesklé a pololesklé papiere s využitím technológie Chroma Optimiser, kde imagePROGRAF PRO-1100 dosahuje výnimočnú kvalitu s dokonalým a jednotným leskom. Spoľahlivá odolnosť proti poškriabaniu pri lesklých aj pololesklých výtlačkoch uľahčuje manipuláciu počas rámovania, balenia, prepravy a vystavovania. Tieto vylepšenia robia z tlačiarne imagePROGRAF PRO-1100 jedno z doteraz najpokročilejších a najsofistikovanejších tlačových riešení Canon.

Či už tlačíte kontrolné nátlačky, alebo pracujete vo vzdelávacom prostredí, ako je fotografická škola alebo univerzita, tlačiareň imagePROGRAF PRO-1100 eliminuje potrebu zadávať väčšie výtlačky externým dodávateľom. Tlačiareň imagePROGRAF PRO-1100 má rovnakú tlačovú hlavu, atramenty a softvér ako väčšie modely (imagePROGRAF PRO-6600, PRO-4600 a PRO-2600) a zaručuje s nimi dokonalú konzistenciu pre rôzne veľkosti tlače od šírky 17″ po 60″. Vďaka tomu je ideálnou voľbou pre fotografov, ktorí chcú flexibilitu menšej zostavy pre nátlačok a zároveň si chcú zachovať možnosť ľahkého škálovania na väčšie formáty v profesionálnom laboratóriu. Dokonale spolupracuje aj so softvérom Canon Professional Print & Layout, čo umožňuje bezproblémová workflow, takže fotografi môžu tlačiť s istotou.

Tlačiareň je označená ikonickou červenou linkou znamenajúci vysoký výkon a nadväzuje na uvedenie vlajkových lodí fotoaparátov EOS R1 a EOS R5 Mark II. Fotografi sa môžu spoľahnúť na to, že im spoločnosť Canon dodá výnimočné nástroje pre každý krok ich kreatívne cesty, od urobenia snímky po tlač.

Nový model, ktorý bude k dispozícii od októbra 2024, predstavuje míľnik v histórii inovácií spoločnosti Canon v odbore spracovania obrazu a nastavuje nový štandard pre profesionálnu tlač fotografií. Akreditovaní fotografi, ktorí sa zúčastnia veľtrhu Visa pour l’Image vo francúzskom Perpignane, môžu navštíviť Canon experience centrum v sídle festivalu a nechať si vytlačiť snímku zo svojho portfólia na novej tlačiarni imagePROGRAF PRO-1100.


[1] Jedenásť z dvanástich atramentov je novo vyvinutých. Matná čierna je rovnaká ako pri tlačiarni imagePROGRAF PRO-300

[2] Pri použití fotografického papiera Canon Photo Paper Pro Platinum. Predpokladaná hodnota vypočítaná na základe testovacej metódy odolnosti voči vnútornému svetlu a kritérií hodnotenia životnosti podľa metódy hodnotenia zachovania digitálnej farebnej fotografickej tlače (JEITA CP-3901B) publikovanej organizáciou JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).

Značky: