Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon Europe, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, predstavil päť nových projektorov zo svojho radu LV. Nové modely sú navrhnuté tak, aby vďaka svojej vylepšenej konektivite, vysokému jasu a flexibilným možnostiam inštalácie splnili rozmanité požiadavky, ktoré majú zákazníci a integrátori z oblasti podnikania a vzdelávania.

Canon predstavil rovnako dva nové profesionálne prezentéry PR100-R a PR1000-R, ktoré ponúkajú špičkový design a funkcie vyhovujúce všetkým potrebám pri prezentáciách.

Najjasnejší projektor Canon s dvomi lampami

LX-MU700 je WUXGA projektor pre pevnú inštaláciu s najvyššou úrovňou jasu, aký Canon zatiaľ vyrobil. Pri využití oboch lámp má svetelný rok 7 500 lúmenov, preto je ideálny pre rozsiahle miestnosti s vysokou úrovňou okolitého svetla. Použitie dvoch lámp navyše poskytuje i vyššiu úroveň spoľahlivosti. Ak jedna z lámp zlyhá, môže projektor pokračovať v prezentácii s druhou lampou.

LX-MU700_nowat

LX-MU700 tiež podporuje sedem výmenných objektívov – od fixných šošoviek na krátku vzdialenosť až po ultra-dlhé objektívy, takže umožní integrátorom zvoliť správny objektív s ohľadom na projekčnú vzdialenosť a okolité prostredie. Vďaka tomu môžu byť projektory inštalované flexibilne a s dokonalou presnosťou. Zariadenie používa dve šesťfarebné rotačné filtre optimalizované pro jasné farby. Preto je ideálne na inštaláciu vyžadujúcu použitie videa alebo počítačové grafiky. Pre jednoduché použitie umožňuje LX-MU700 tiež uložiť nastavenie zaostrenia, zoomu a pozície objektívu.

Vylepšená konektivita

Najnovšie modely radu LX podporujú HDBaseT, nový štandard konektivity umožňujúci prenos médií v HD kvalite, zvuku i príkazových signálov na dlhú vzdialenosť prostredníctvom jediného LAN káblu. LAN kábel môže byť dlhý až 100 metrov, čo výrazne zvyšuje pohodlie pri konfigurácii systému a podporuje zdieľanie informácií.

LX-MU500_nowatDva nové modely – LV-WX310ST a LV-X310ST – sú zároveň vybavené rozhraním MHL, ktoré umožňuje projekciu obrazu z kompatibilných tabletov a smartphonov prostredníctvom HDMI portu. To je ideálne pre posilnenie zapojenia účastníkov do prezentácií – či už v triedach alebo v zasadacích miestnostiach.

LV-X310ST_nowatColin Boyle, European Product Marketing Specialist v spoločnosti Canon Europe, hovorí: „Projektory, ktoré dnes predstavujeme, demonštrujú náš záväzok slúžiť rôznym potrebám našich koncových používateľov a integrátorov. Tieto najnovšie modely cielia na rastúcu potrebu trhu na inštaláciu s vysokým jasom a lepšiu konektivitu, ktorých zákazníci chcú využívať projektory omnoho inovatívnejšími cestami. Napríklad na účely lekárskej odbornej prípravy v nemocniciach alebo k zobrazovaniu 3D obsahu. Tieto inovácie tiež umožnia systémovým integrátorom väčšiu flexibilitu pri konfigurácii systémov.“

Špičkové profesionálne prezentéry

Canon PR100-R je prémiový profesionálny prezentér. Vďaka jasnému LCD displeju a silnému laserovému ukazovadlu vyhovie potrebám každej prezentácie. Veľký pracovný rozsah znamená, že prezentujúci môže byť vzdialený až 15 metrov od počítača a nemusí tak byť obmedzený na svojej mobilite.

PR100-R_nowatFunkcia Smart Timer umožňuje na prezentéri sledovať čas a nastaviť si odpočet, po ktorého uplynutí je prezentujúci upozornený sériou vibrácií. Prezentér má mnoho rôznych nastavení časovača, vrátane napríklad upozornenia po uplynutí polovice času, pri zostávajúcich piatich minútach alebo v poslednej minúte prezentácie. Tieto časy signalizuje jedno, dve alebo tri zavibrovania.

PR 100-R rovnako podporuje širokú škálu prezentačného softwaru vrátane programov PowerPoint, Adobe Reader, Keynote a Preview. Nastavenie je rýchle a jednoduché, stačí len pripojiť USB adaptér k počítaču, a ten sa postará o hladké prepojenie so zariadeniami so systémami iOS a Windows. S funkciou Smart Presentation je možné stisnutím tlačidla rýchlo prepnúť na prázdnu obrazovku na upútanie pozornosti publika na prezentujúceho.

PR 100-R sa môže rovnako pochváliť ergonomickým designom, ktorého zakrivený tvar dobre padne do ruky. Jednoducho je tiež možné dosiahnuť na všetky ovládacie tlačidlá a uložiť do ovládača USB adaptér.

PR1000-R_nowatCanon predstavil i svoj nový základný model prezentéra PR1000-R, ktorý za dostupnú cenu ponúka rovnako niektoré z týchto skvelých funkcií, vrátane jednoduchého nastavenia, kompatibility so zariadeniami na platformách iOS a Windows, 10metrového dosahu a bezdrôtových možností.

Ďalšie informácie o nových prírastkoch modelového radu LV

  • LX-MU500 – Ponúka WUXGA rozlíšenie a jasný širokouhlý obraz s kontrastným pomerom 2 500:1. Tento model je zároveň prenosný, vhodný do firemného prostredia i škôl.
  • LX-MW500 – Premieta jasný a čistý obraz s WXGA rozlíšením a kontrastným pomerom 3 750:1. Tento model je prenosný a flexibilný, vhodný na použitie v zasadacích miestnostiach a v triedach.
  • LV-WX310ST – Poskytuje jasný a čistý širokouhlý WXGA obraz už od krátkej projekčnej vzdialenosti. Je vhodný do korporátneho prostredia i škôl.
  • LV-X310ST – Ponúka XGA rozlíšenie a jasnú projekciu od krátkej projekčnej vzdialenosti. Je vhodný do korporátneho prostredia i škôl.

Trojročná záruka

Pri všetkých nových modeloch platí trojročná záruka na lampy, takže náklady na výmenu lámp sú behom prvých troch rokov od zaobstarania nového projektoru eliminované. S novými modelmi radu LX môžu zákazníci využiť rovnako rozšírenú záruku na zapožičanie náhradného projektoru, zatiaľ čo je ich projektor v servise. Tým sa podstatne znižujú náklady na prevádzku.

Všetky nové projektory budú dostupné od januára 2016. Nové profesionálne prezentéry budú na trhu od polovice marca 2016.

 

Značky: