Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, predstavila tri nové ďalekohľady s 10-násobným, 12-násobným a 14-násobným zväčšením.

Najnovší rad ďalekohľadov využíva nový systém stabilizácie s posunom optického člena. Vďaka tejto technológii sa užívatelia môžu tešiť na vyššiu optickú kvalitu a lepšie zážitky spojené so stabilnejším pohľadom.

Spoločnosť Canon je známa skúsenosťami z oblasti optiky aj svojou rozsiahlou škálou objektívov systému EF. Canon ako jediný výrobca implementuje technológiu stabilizácie obrazu do všetkých svojich ďalekohľadov. Sledovanie a pozorovanie divokej prírody, športu alebo akéhokoľvek ďalšieho vonkajšieho prostredia je vďaka ďalekohľadom Canon naozajstným zážitkom.

Všetky tri nové modely sa môžu pochváliť dvoma režimami stabilizácie obrazu. Štandardná stabilizácia najprv eliminuje pohyby rúk pri zameriavaní na sledovaný objekt. Po úspešnom zacielení sa spustí režim Powered IS, ktorý zaistí dokonale stabilný pohľad. Zosilnená stabilizácia lepšie koriguje pohyby užívateľa spojené s dýchaním, či s pomalými, ale nežiaducimi pohybmi. Tento režim tak pomáha eliminovať negatívne vplyvy, ku ktorým môže dochádzať napríklad pri dlhom sledovaní voľne žijúcich zvierat.

Vďaka pôsobivej eliminácii chvenia si môžu používatelia vychutnať vyššiu ostrosť a čistotu pohľadu dokonca aj pri 14-násobnom priblížení. Nové modely tak výrazne znižujú namáhanie očí a únavu, teda príčiny nepohody typické pre pozorovanie pomocou ďalekohľadov bez stabilizácie obrazu.

Rozsah priblíženia nových ďalekohľadov od 10-násobného až po 14-násobný zoom dáva možnosť vybrať si model zodpovedajúci konkrétnym potrebám. Či už pôjde o sledovanie leteckej prehliadky z väčšej vzdialenosti, alebo napríklad pozorovanie prírody, ktoré by vyžadovalo širšie zorné pole. Vďaka minimálnej zaostrovanej vzdialenosti s dĺžkou približne 2 metre si každý z nových ďalekohľadov skvele poradí aj s nečakaným priblížením sledovaného objektu. Nie je tak potrebné prerušiť pozorovanie ani sa vzdať ostrého záberu.

Za pozornosť stojí aj povrchová úprava šošoviek Super Spectra pre presné podanie farieb aj kontrastu. Ďalekohľady s touto špeciálnou technológiou zabezpečia verné zobrazenie sledovaného objektu, a umožnia si tak vychutnať živé farby aj kontrastné rozdiely. Vďaka kombinácii optických členov typu Field Flattener s hranolovou optikou Canon Porro II sa môže výsledné zobrazenie pochváliť vysokým rozlíšením aj nízkym skreslením v celom zornom poli, a teda aj skvelým zobrazením detailov od stredu až po okraje záberu. Inými slovami, nové ďalekohľady ponúkajú perfektný pohľad.

Nové ďalekohľady navrhla spoločnosť Canon s ohľadom na maximálny komfort a jednoduché používanie. Modely 10×32 IS, 12×32 IS a 14×32 IS tak majú pogumovaný nenápadný povrch, ktorý neodráža okolité svetlo. Vďaka dostatku voľného priestoru ponúkajú pohodlné držanie počas sledovania. Dôraz na komfort je zjavný aj z tlačidiel pre prepínanie režimov stabilizácie obrazu, ktoré majú jedinečný tvar a užívatelia ich môžu ovládať ukazovákom. Použitie ďalekohľadov je tak veľmi jednoduché napríklad aj pri práci v rukaviciach. Užívatelia si môžu na jednu sadu batérií užiť až 10 hodín nepretržitého stabilizovaného pozorovania.

Značky: