Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe dnes rozšírila rad objektívov RF o model RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM, ideálny zoom pre kreatívnych nadšencov, ktorí začínajú so systémom EOS R.

Kompaktný objektív pochválil aj ambasádor značky Canon, uznávaný akčný fotograf Richard Walch. Ten vyzdvihol desaťnásobný zoom, ktorý dáva veľký priestor pre tvorivé vyjadrenie a spôsob zachytenia na mimoriadne kvalitné plnoformátové snímky. Objektív je určený tým, ktorí chcú preniesť svoju kreativitu do fotografií, a to najmä pri cestovaní. Všestranný objektív im umožní zachytiť v špičkovej obrazovej kvalite všetko od širokých scén až po detailné zábery na dlhom ohnisku.

Spoločnosť Canon vo februári oznámila vývoj šiestich objektívov pre systém RF a po nedávno uvedenom RF 85 mm F1,2L USM je RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM už druhým, ktorý v tomto roku prichádza na trh. Ide o objektív s najväčším rozsahom ohniskových vzdialeností z celého radu. Všetkých šesť nových objektívov RF ponúkne mimoriadnu obrazovú kvalitu a úžitkovú hodnotu všetkým, ktorí sa systémom EOS R usilujú o dokonalé snímky.

Výkonný a cenovo dostupný plnoformátový zoom

Kompaktný a ľahko prenosný objektív RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM váži len 750 g – vyznačuje sa teda mimoriadnym pomerom hmotnosti a rozsahu ohniskovej vzdialenosti. Je ideálnou voľbou pre kreatívnych fotografických nadšencov, ktorí v ponuke objektívov RF systému EOS R hľadajú maximálnu všestrannosť. Objektív RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM vyhovie širokému spektru tvorivých nárokov. Na krátkom ohnisku 24 mm je ideálny pre skupinové fotografie, krajinu a architektúru, zatiaľ čo rozsah teleobjektívu nájde uplatnenie pri fotografovaní športu, rôznych akcií, prírody a portrétov. Ostriaci/ovládací prstenec so zdrsneným povrchom a široký uzamykateľný transfokačný prstenec otočný o 100° poskytujú používateľovi okamžitú a precíznu kontrolu nad snímkou ​​a pomáhajú mu čo najlepšie zachytiť svet podľa jeho predstáv. Veľký priemer a krátka vzdialenosť medzi snímačom a bajonetom RF umožňuje navrhovať objektívy s väčšími zadnými optickými členmi a maximalizovať tak obrazovú kvalitu, vďaka ktorej môžu fotografi dať plný priechod svojej kreativite.

Mimoriadna kvalita obrazu s automatickým zaostrovaním a stabilizáciou

RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM je prvý plnoformátový objektív s optickou stabilizáciou obrazu Dynamic IS, ktorá rozširuje expozíciu až o 5 EV a umožňuje fotografovanie z ruky aj pri veľmi dlhých časoch, čím posúva hranice kreativity ešte ďalej. Vďaka tomu je možné robiť čisté a ostré snímky aj za zhoršených svetelných podmienok a neroztrasené videonahrávky, pri ktorých je možné nastavovať clonu v krokoch po 1/8. Objektív je preto ideálny pre spontánne fotografovanie a natáčanie videa na cestách. Automatické ostrenie Nano USM spája výhody krokového motora (STM) a ultrazvukového motora (USM). V spojení s technológiou zaostrovania na báze detekcie fázového posunu CMOS AF s dvojitými pixelmi na 88% plochy snímača horizontálne a 100% vertikálne objektív ostrí rýchlo, ticho a plynule, a umožňuje tak zaobstarať okrem deatilných fotografií tiež vysoko kvalitné videonahrávky.

Špičkový dizajn a spracovanie zodpovedajúce kvalitám systému EOS R

Objektív RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM sa výborne dopĺňa s telom EOS RP, najľahší plnoformátová bezzrkadlovky od spoločnosti Canon. Tým, že je objektív pre systém EOS R priamo určený, umožňuje kreatívnym nadšencom využiť všetky jeho výhody. Systém EOS R, uvedený na trh v septembri 2018, poskytuje mimoriadnu optickú kvalitu, najrýchlejší automatické ostrenie na svete a rýchlejšiu komunikáciu medzi telom a objektívom vďaka novo vyvinutému bajonetu RF. Vyššia rýchlosť, špičková ergonómia a nekompromisná obrazová kvalita sú kľúčové charakteristiky systému EOS R a platí to bez výnimky aj pre nový objektív.

Ambasádor spoločnosti Canon, akčný a športový fotograf Richard Walch, nedávno podnikol dvanásťdňovú cestu pozdĺž nórskeho pobrežia z Bergenu do Kirkenes. Vo svojej fotografickej brašni mal objektív RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM.

O práci s ním Walch povedal: „Chcel som si vziať objektív na dlhšiu cestu, aby som vyskúšal jeho skutočné schopnosti. Mojím cieľom bolo hľadať obrátenú perspektívu medzi zemou a vodou. Objektív som chcel kvôli jeho úžasnej univerzálnosti používať na momentky z ciest. Nórsko oplýva nesmiernou prírodnou krásou a keď sa ocitnete na tak majestátnom mieste, cítite potrebu ju patričným spôsobom zvečniť. Je to dokonalý cestovný objektív a ideálna voľba pre fotografov, ktorí vstupujú do sveta systému EOS R – je kompaktný a ľahký, ale neobetuje tomu nič z obrazovej kvality. Všetkým, ktorí chcú na cestách posúvať svoje tvorivé hranice, by som objektív RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM vrelo odporučil.“

Kľúčové vlastnosti objektívu RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM:

  • Rozsah ohniskových vzdialeností 24-240 mm
  • Dynamická optická stabilizácia obrazu 5 EV
  • Asférické a ultradisperzné optické členy, antireflexná vrstva Super Spectra Coating
  • Kruhová 7-lamelová clona f/4-6,3
  • Automatické ostrenie Nano USM
  • Prepínateľný ovládací/ostriaci prstenec
  • Vstavaný profil DLO a elektronická korekcia skreslenia

Značky: