Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, predstavuje najnovší kompaktný filmový objektív so servopohonom – CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S.

Nový model Canon navrhol pre profesionálnych aj pokročilých amatérskych filmárov, ktorí využívajú veľkoformátové kamery vybavené jedným snímačom. Používatelia môžu vďaka tomuto objektívu nakrúcať filmy, dokumentárne snímky, svadobné zábery i firemné videá s najlepšou možnou presnosťou a v špičkovej kvalite. Novinka sa navyše môže pochváliť pôsobivým rozsahom ohniskových vzdialeností 70 až 200 mm v obrazovom poli pre snímač typu Super 35 mm. Univerzálny CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S je skvelým partnerom objektívu CN-E18-80mm uvedeným v roku 2016 a zapĺňa poslednú voľnú medzeru medzi kompaktnými filmovými objektívmi značky Canon so servopohonom.

Neuveriteľná presnosť

Vďaka výkonnému natívnemu 2,8-násobnému zoomu so servopohonom a  presnému zaostrovaniu otvára CN-E70-200 širokú škálu nakrúcacích príležitostí. Optika zostáva perfektne zaostrená dokonca aj v okamihu zmeny zoomu, a nový objektív je tak ideálny pre samostatných kameramanov, ktorí potrebujú rýchlo zmeniť záber bez výmeny objektívu – teda napríklad pre tvorcov spravodajských snímok.

Canon CN-E70-200 T4.4 L IS KAS S je parfokálny objektív s tromi režimami stabilizácie obrazu. V kombinácii s objektívom CN-E18-80 majú filmári k dispozícii univerzálny rozsah ohniskových vzdialeností 18 až 400 mm, ktorý je skvelý v prípade požiadaviek na natáčanie z bezpečnej vzdialenosti – napríklad pri snímaní športu.

Nový objektív je navrhnutý tak, aby fungoval s digitálnymi zrkadlovkami Canon s bajonetom EF a s kompatibilnými videokamerami s výmennými objektívmi.  Canon CN-E70-200 využíva širokú škálu funkcií uvedeného bajonetu a podporuje aj veľmi rýchle automatické zaostrovanie. Nechýba ani podpora výkonného automatického zaostrovania s duálnymi pixelmi senzoru CMOS, čo dovoľuje rýchle a presné zaostrenie na stisk jedného tlačidla (jednosnímkové automatické zaostrovanie). K dispozícii je tiež priebežné automatické zaostrovanie, ktoré umožňuje sledovať natáčaný objekt bez straty zaostrenia – túto možnosť používatelia ocenia napríklad pri natáčaní divokej prírody.

Vynikajúci optický výkon pre 4K rozlíšenie

Novinka ťaží zo špičkových skúseností značky Canon v oblasti optiky, a môže sa tak pochváliť perfektnou rozlišovacou schopnosťou zaisťujúcou rovnakú kvalitu na celej ploche objektívu, od stredu až po okraje. Modulačná prenosová funkcia je špeciálne optimalizovaná pre požiadavky 4K rozlíšenia a vďaka vyváženiu farieb, ktoré odpovedá ďalším objektívom systému Cinema EOS, ponúka CN-E70-200 špičkovú obrazovú kvalitu pri natáčaní filmov v 4K aj HD rozlíšení.

Komfortnejšie ovládanie

Vďaka kompaktnému a ľahkému prevedeniu je CN-E70-200 vhodný pre širokú škálu náročných natáčacích scenárov, ako je napríklad použitie na tzv. spider kamerách alebo na dronoch. Tieto vlastnosti v kombinácii s ergonomickým designom a voliteľným gripom Canon ZSG-C10 pre ovládanie zoomu autorom otvárajú mnoho nových natáčacích štýlov. Tento grip, ktorý pre komunikáciu s objektívom využíva 20pinový kábel, umožňuje plynulé vzdialené ovládanie zoomu a jednosnímkové automatické zaostrovanie. Používatelia môžu grip ZSG-C10 pripojiť priamo na telo objektívu, a vychutnať si tak pohodlné natáčanie s kamerou na ramene, prípadne ho použiť na natáčanie z ruky. Canon ZSG-C10 obsahuje jednoducho použiteľný kolískový prepínač, tlačidlo pre spustenie a zastavenie záznamu a tlačidlo jednosnímkového automatického zaostrovania. Za maximálnym komfortom stojí aj možnosť ovplyvniť uhol samotného gripu.

Kľúčové vlastnosti filmového objektívu CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S:

  • Špičkové funkcie za priaznivú cenu
  • Bezproblémová spolupráca s EF bajonetom
  • Pútavý bokeh
  • Eliminácia tzv. focus breathingu
  • Vynikajúci výkon v 4K rozlíšení
  • Pohodlný grip so servom

 

Značky: