Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe dnes predstavila najnovšie prírastky v produktových radoch multifunkčných zriadení i-SENSYS[1] a MAXIFY, vrátane prvého modelu MAXIFY s technológiou dopĺňania atramentu MegaTank.

Nároky zákazníkov a pracovných prostredí sa vyvíjajú a spoločnosť Canon sa snaží firmám pomôcť prispôsobiť sa novej situácii čo najrýchlejšie. Modely i-SENSYS MF832Cdw, MAXIFY GX6040 a GX7040 sú zamerané na produktivitu, spoluprácu a úspornosť. Sú ideálnym spoločníkom pre široké spektrum spôsobov využitia v rozličných pracovných prostrediach. S najnovšími prírastkami v rozsiahlej ponuke spoločnosti Canon majú spoločnosti a používatelia istotu, že nájdu výkonné a prispôsobiteľné riešenia podľa svojich potrieb – pre zamestnancov pracujúcich z domu, malé kancelárie aj zdieľané pracovné priestory.

Podpora produktivity

Malé kancelárie a zdieľané priestory sú stále bežnejšie, pričom firmy potrebujú všetky funkcie najvyšších modelov aj pre ten najmenší možný počet používateľov. Multifunkcia i-SENSYS MF832Cdw tomuto trendu vychádza v ústrety a rozširuje obľúbenú produktovú radu Canon i-SENSYS o špičkový farebný laserový model s tlačovými výstupmi na profesionálnej úrovni. Dokáže tlačiť farebne rýchlosťou až 38 strán za minútu a skenovať rýchlosťou až 150 obrazov za minútu. Ide o najrýchlejšie zariadenie tohto radu, vhodné pre tlač a skenovanie vo veľkých objemoch. Maximálna kapacita zásobníkov papiera je 2300 listov, takže používatelia nemusia tráviť toľko času dopĺňaním. Na prehľadnej dotykovej obrazovke s uhlopriečkou 17,8 cm sú k dispozícii rôzne užitočné funkcie a možnosti prispôsobenia. Vďaka podpore formátov A4, A5, A5R a A6 je zariadenie i-SENSYS MF832Cdw pripravené pre nasadenie v rôznych malých kancelárskych prostrediach.

Dvojica atramentových multifunkcií MAXIFY GX6040 a GX7040 v kompaktnom prevedení ponúka rýchle kopírovanie a skenovanie spolu s tlačou kancelárskej kvality, a to vďaka systému štyroch pigmentových atramentov. Ako prvé zariadenia v tomto rade ponúkajú technológiu dopĺňania zásobníkov atramentu označovanú ako MegaTank. Vyznačujú sa ľahšiou údržbou a jednoduchším ovládaním pomocou prispôsobiteľného dotykového LCD displeja s uhlopriečkou 6,9 cm. Veľký objem tlače až 14 000 strán[2] na jednu sadu farebných atramentových nádobiek a zásobník papiera s kapacitou až 600 listov znižujú dobu nevyhnutných odstávok na minimum. Jednoducho používateľom vymeniteľný zásobník odpadového atramentu zároveň obmedzuje nutnosť odosielať tlačiareň do servisu. Obe zariadenia MAXIFY teraz podporujú široké spektrum kancelárskych tlačových médií, od obálok až po plagáty dlhej 1,2 m. Spoločnosť Canon tým potvrdzuje svoju zásadu, že technika má byť o krok vpred pred potrebami zákazníkov. Vďaka tomu sú nové modely MAXIFY GX s možnosťou dopĺňania atramentu vhodné pre viacero odvetví, kde sú potrebné kompaktné tlačové zariadenia pre použitie v menšom zdieľanom priestore, vrátane maloobchodu, zdravotníctva, školstva, nehnuteľností a pohostinstiev.

Spolupracujte nech ste kdekoľvek

S ohľadom na postupný prechod na hybridné pracovné prostredie musia kancelárske zariadenia umožňovať spoluprácu aj používateľom, ktorí nie sú fyzicky prítomní na pracovisku. Všetky nové modely, i-SENSYS MF832Cdw aj MAXIFY GX6040/GX7040, ponúkajú smart pripojenie spolu so vzdialeným monitoringom, správou a obsluhou. Používatelia i-SENSYS MF832Cdw môžu tlačiť, skenovať, kopírovať, pripájať sa ku cloudovým službám pomocou aplikácie Canon PRINT Business a využívať kompatibilitu s technológiami AirPrint a Mopria.

Multifunkcia i-SENSYS MF832Cdw je kompatibilná aj so službou Universal Print spoločnosti Microsoft, ktorá poskytuje jednoduchú a bezpečnú cloudovú tlač a efektívnejší proces spracovania dokumentov. Nové zariadenie je vybavené radom bezpečnostných funkcií, vďaka ktorým je vhodné aj pre prostredia so zvýšenými nárokmi na bezpečnosť ako je bankovníctvo, zdravotníctvo a finančné služby. Riešenie McAfee Embedded Control neustále sleduje možné hrozby v zariadení, ktorým následne dokáže predísť.

Bezkonkurenčne nízke náklady na tlač

Spoločnosti všetkých veľkostí dnes fungujú s obmedzenými rozpočtami a potrebujú, aby sa investície do tlačových zariadení vyplatili ešte viac než predtým. Spoľahlivé a energeticky šetrné multifunkcie Canon maximálne optimalizujú využitie spotrebného materiálu a papiera v každej situácii. Funkcia plánovaného vypnutia i-SENSYS MF832Cdw navyše zaisťuje úspornú prevádzku zariadenia.

Používateľom atramentových zariadení MAXIFY, ktorí plánujú tlačiť vo veľkom objeme, ponúka technológia zásobníkov s doplňovaním atramentu Canon MegaTank úsporné riešenie pre spoľahlivú tlač. Pri porovnaní technológie Canon MegaTank s 10 najpredávanejšími atramentovými a laserovými tlačiarňami je možné docieliť až 85% úspory celkových nákladov na vlastníctvo a prevádzku zariadenia[3].

Nízka spotreba na jednu stranu výtlačku a atramentové nádržky s vysokou výťažnosťou výrazne znižujú potrebu častého doplňovania atramentov. Ekonomický režim znižuje spotrebu atramentu a umožňuje vďaka 50% zvýšeniu výťažnosti oproti štandardným tlačovým režimom vytlačiť až 21 000 strán[4]. Nižšia energetická náročnosť atramentového zariadenia znamená zníženú spotrebu energie a celkovo nižšie prevádzkové náklady.

„Hybridný spôsob výkonu práce čiastočne na pracovisku a čiastočne na diaľku sa bude v nasledujúcich mesiacoch aj naďalej rozvíjať. Spoločnosť Canon chce preto držať krok s týmto trendom . Naše najnovšie modely sú viac než reakciou na meniacu sa situáciu našich zákazníkov – sú dôkazom nášho úsilia poskytovať riešenia skutočne všetkých potrieb bez ohľadu na to, či pracujete z domu alebo v tíme v zmiešanom alebo zdieľanom prostredí. Rýchla, bezpečná a efektívna tlač zostáva aj v novej realite pracovného prostredia kľúčovou požiadavkou. Naši zákazníci majú opäť k dispozícii všetky výhody špičkových tlačových technológií Canon a môžu vďaka nim maximalizovať úžitok z investícií do tlače dnes aj do budúcnosti bez ohľadu na to, ako bude ich pracovné prostredie vyzerať,“ uvádza Petr Hnilička, Office Product Specialist spoločnosti Canon.

[1] Ocenenie BLI 2019 – vynikajúce hodnotenie v kategórii MFP pre malé pracovné skupiny.

[2] Výťažnosť atramentovej nádržky používanej počas prvotného nastavenia je nižšia ako v prípade náhradných nádržiek, pretože určité množstvo atramentu sa spotrebuje k naplneniu tlačovej hlavy pri nastavovaní. Výťažnosť atramentu je odhadovaná hodnota na základe vlastnej metódy testovania spoločnosti Canon s použitím farebného testovacieho vzoru podľa normy ISO/IEC 24712 pri simulácii priebežnej tlače s náhradnými atramentovými nádržkami po úvodnom nastavení.

[3] Odhadovaná priemerná úspora pri tlači 1000 strán za mesiac po dobu 5 rokov s ohľadom na obstarávaciu cenu hardvéru a nákladmi na atrament alebo toner. Porovnávané modely celkových nákladov na vlastníctvo (TCO) zahŕňajú 10 najpredávanejších farebných laserových tlačiarní a 10 najpredávanejších atramentových tlačiarní podľa nezávislej štúdie IDC EMEA Hardcopy Tracker (údaje za 1.-3. Štvrťrok 2020). Ďalšie informácie na stránkach spoločnosti Canon.

[4] Ekonomický režim znižuje spotrebu čierneho atramentu znížením hustoty, takto možné vytlačiť o 50% viac stránok než v štandardnom režime.

Značky: