Canon pokračuje na vlne úspechu špičkového projektora XEED 4K5020Z uvedeného na začiatku decembra 2018 a oznamuje vývoj nového 4K laserového projektora, ktorý ponúkne ešte vyšší jas a dokonalejšiu reprodukciu farieb.

Najnovší model by mal prísť na trh v druhom štvrťroku roku 2019. Ide o súčasť záväzku spoločnosti Canon ešte viac podporovať systémových integrátorov pri návrhoch kreatívnych inštalácií. Evolúcia 4K projektora XEED 4K5020Z prinesie tiež rozšírenú konektivitu. Prvýkrát bol predstavený na veľtrhu ISE 2019.

Nový kompaktný laserový 4K projektor s technológiou LCOS využije nedávno uvedené šasi projektora značky Canon a pochváli sa aj vyšším jasom, presnou optikou a vynikajúcou reprodukciou obrazu bez deformácií a chromatickej aberácie. Vďaka absencii integračných obmedzení umožní jednoduchú inštaláciu v ľubovoľnej orientácii v celom rozsahu 360 stupňov, či už na výšku alebo šírku. Používatelia určite ocenia ľahko použiteľné čapové uchytenie objektívu aj kompatibilitu so siedmimi výmennými objektívmi značky Canon vrátane nového RS-SL07RST 4K. Za pozornosť stojí tiež 1,76-násobný motorizovaný zoom a vertikálny posun +/- 73% pri súčasnom znížení odleskov a skreslenia na minimum.

Neustále sa rozširujúci produktový rad projektorov od Canon ponúka inovatívne vlastnosti a funkcie, ktoré minimalizujú technické požiadavky na rozlíšenie 4K. Umožňuje vytvárať kreatívne inštalácie aj vo veľmi komplikovaných projekčných podmienkach. Vďaka vynikajúcemu farebnému jasu, farebnej hĺbke a vysokej kvalite projekcie vytvára XEED 4K5020Z úchvatný obraz v natívnom rozlíšení 4K – 4 096 x 2 160 bodov. Projektor je tak pripravený na pribúdajúci obsah vo vysokom rozlíšení. Medzi ďalšími vylepšeniami novo vyvíjaného projektora nebudú chýbať ani dva display porty, ktoré umožnia zobrazenie nekomprimovaného videa v rozlíšení 4K pri snímkovej frekvencii 60p a 10-bitové vzorkovanie (RGB, 4:4:4). Nový projektor je preto ideálny pre kreatívne inštalácie, CAD/dizajn alebo školské triedy a prednáškové miestnosti.

Súčasťou pripravovaného modelu bude aj duálna zobrazovacia technológia, ktorú Canon predstavil pri nedávno uvedenom projektore XEED 4K5020Z. Novinka ponúkne špičkové vlastnosti a funkcie pre zloženú projekciu na klenutých povrchoch a pri kreatívnych inštaláciách. Významným prínosom bude takmer bezúdržbová prevádzka umožňujúca jednoduché nasadenie v režime 24/7. Používatelia sa môžu tešiť aj na intuitívne ovládanie.

„Veľtrh ISE predstavuje výnimočnú príležitosť ako predviesť širokú škálu už existujúcich aj celkom nových technológií značky Canon,“ hovorí Colin Boyle, European Product Marketing Specialist v spoločnosti Canon Europe. „Súčasne umožňuje našim zákazníkom, partnerom i ďalším návštevníkom získať podrobné informácie o nových riešeniach, na ktorých aktuálne pracujeme. Najnovší projektor rozšíri komplexnú ponuku 4K projektorov Canon a my sa už teraz tešíme sa, že na veľtrhu ISE 2019 získame od zákazníkov hodnotnú spätnú väzbu.“

Ďalšie informácie o rozsiahlej produktovej rade 4K projektorov značky Canon vrátane modelu XEED 4K5020Z sú k dispozícii na: www.canon-europe/projectors.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.