Plus jeden super výkonný adaptér na nabíjanie notebookov.

Dobrý adaptér je na nezaplatenie. Faktom je, že nabíjať telefón a zariadenia s inteligentnými adaptérmi nie je vôbec cenovo náročné.

Bežne používame adaptéry pribalené k smartfónom alebo nabíjame zariadenia cez USB kábel priamo z notebooku. Z nabíjania môžete vyťažiť viac a to špecializovaným adaptérom s jedným či viacerými výstupmi.

Pointou je, aby ste mohli nabíjať váš smartfón čo najrýchlejšie, prípadne aj ďalšie zariadenia. Vaša nabíjačka od smartfónu ho síce môže nabíjať rýchlo, no keď použijete iný smartfón, bude nabíjanie veľmi pomalé. Práve tomuto majú zabrániť špecializované adaptéry v tomto článku.

Nie vždy to ide rýchlo

Aby to nebolo tak jednoduché, situácia sa môže komplikovať a váš smartfón sa nebude dať nabiť rýchlo akoukoľvek nabíjačkou (adaptérom). To, čo získate niektorým z uvedených adaptérov je univerzálnosť.

Špecifický smartfón možno nenabijete maximálnym výkonom ale nabijete ho rýchlou metódou. Zároveň ale získate výhodu v tom, že sa vám budú rýchlym nabíjaním nabíjať aj iné zariadenia.

Mobil, tablet aj fit náramok

Len pre spresnenie. Adaptérmi v tomto článku môžete nabíjať od malého fitness náramku až po tablet. Všetko je bezpečné a výrobca poskytol niekoľko výkonových režimov, ktoré je schopná nabíjačka dodať. Proces rýchleho či super rýchleho nabíjania funguje tak, že sa začne pomalým nabíjaním.

Len v prípade, že je zariadenie pripojené k nabíjačke kompatibilné s niektorou z vyšších rýchlostí nabíjania, potom sa začne tento proces. Len na tej úrovni, po ktorú to dané zariadenie podporuje.

Netreba sa obávať poškodenia tabletu alebo povedzme tlačidlového telefónu, ktorý spravidla podporuje 5 W.

Existuje ale jedna výnimka a tou sú notebooky. Toto už sú naopak zariadenia vyžadujúce silný výkon na strane nabíjacieho adaptéru, že ich hocičím nezačnete ani nabíjať. Tu potrebujete nabíjačku, ktorá bude s dostatočným výkonom nabíjať veľkú batériu v prenosnom počítači a musí stačiť aj na to, aby ste mohli tento počítač aj používať. Aj takú nabíjačku máme v tomto prehľade.

A stále platí to, čo sme uviedli vyššie – aj takto rýchlou nabíjačkou, teda s vysokým výkonom môžete nabíjať nielen smartfón ale hoci aj malý fitness náramok bez toho, aby sa poškodil. Nabíjačka sama zistí, že na druhej strane nie je zariadenie, ktoré by akceptovalo vysoký výkon nabíjania a tak ho bude nabíjať bezpečným režimom.

Rýchle nabíjanie smartfónov

Či už váš smartfón podporuje rýchle nabíjanie alebo nie a chcete čo najviac univerzálnu nabíjačku, tieto modely sú ideálne. Odporúčame ich aj vtedy, keď máte doma aj zariadenia ako kefky, powerbanky alebo napríklad svietidlá a potrebujete ich nabíjať´.

Zároveň sa týmito nabíjačkami vyhnete tomu, aby ste predimenzovali ich potrebu a nevyužili ich potenciál. Konkrétny model bude závisieť nielen na kombinácii výkonu ale aj konektoru, ktorý sa na strane nabíjačky používa.

Canyon CNE-CHA20W05: Schováte ju do dlane, pravdepodobne najmenšia 20 W nabíjačka na trhu. Výstupný výkon: DC PD 5 V / 3 A, 9 V / 2,22 A, 12 V / 1,66 A, 20 W max

Konektor: USB-C

Cena: 10 eur

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

Canyon CNE-CHA20W: Tenká, aby nezavadzala v rozbočovači medzi inými adaptérmi.

Výstupný výkon: DC 5 V / 3 A, 9 V / 2,22 A, 12 V / 1,67 A, 20 W max.

Konektor: USB-C

Cena: 10 eur

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

Canyon CNE-CHA24W: Zvýšený výkon a univerzálny USB-A konektor vhodný pre väčšinu z nás

Výstupný výkon: DC 5 V / 3 A, 9 V / 2,67 A, 12 V / 2 A, 24 W max.

Konektor: USB-A

Cena: 10 eur

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

Canyon CNE-CHA20W03: Najlepšie riešenie, keď potrebujete univerzálnosť na oba typy USB káblov.

Výstupný výkon: USB-C PD port: DC 5 V / 3 A, 9 V / 2,22 A, 12 V / 1,67 A, USB-A port: DC 5 V / 3 A, 9 V / 2 A, 12 V / 1,5 A

Konektor: USB-A, USB-C

Cena: 11,99 eur

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

Canyon CNE-CHA20W04: Kompaktné vyhotovenie s dvomi portami.

Výstupný výkon: USB-C PD port: DC 5 V / 3 A, 9 V / 2,22 A, 12 V / 1,67 A, USB-A port: DC 5 V / 3 A, 9 V / 2 A, 12 V / 1,5 A

Konektor: USB-A, USB-C

Cena: 10,99 eur

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

Canyon CNS-CHA20B: Skladací adaptér ideálny, keď si ho chcete zobrať všade so sebou.

Výstupný výkon: USB-C PD port: DC 5 V / 3 A, 9 V / 2 A, 12 V / 1,67 A, USB-A port: DC 5 V / 3 A, 9 V / 2 A, 12 V / 1,5 A

Konektor: USB-A, USB-C

Cena: 11,99 eur

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

Nabíjanie notebookov a tabletov

Canyon CND-CHA100W01: Silná nabíjačka na notebooky a tablety, ktoré chcete nabíjať rýchlejšie ako bežnou nabíjačkou. Extra výbava portov

Výstupný výkon: USB-C PD port: 5 V /3 A, 9 V / 3 A, 12 V / 3 A, 15 V / 3 A, 20 V/ 5 A – 100 W max, USB-A port: 4,5 V / 5 A, 5 V / 4,5 A, 9 V / 3 A, 12 V / 2,5 A, 20 V/1,5 A – 30 W max

Konektor: USB-A, USB-C

Cena: 85 eur

Zapožičal:  Canyon – canyon.sk

Zakúpite v nay.sk  a datacomp.sk

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.