Chcete si kúpiť powerbanku? Prinášame prehľad toho, čo má v ponuke Canyon a aké majú funkcie, aby ste sa mohli ľahšie rozhodnúť.

Celkovo máme štyri powerbanky, tri z nich majú kapacitu 10 000 mAh a jedna má dvojnásobnú. To už je poriadna zásoba energie aj pre najväčšie smartfóny a na niekoľko dní nezávislosti od externého napájania.

Ochranné prvky

Vyrobiť obyčajnú powerbanku asi nebude tak veľký problém. Vy sa ale na ňu chcete spoľahnúť a neriskovať poškodenie powerbanky alebo zariadení, ktoré budete nabíjať. Preto majú všetky modely v našom prehľade šesť úrovní ochrany.

Používajú technológiu Canyon Smart IC, ktorá správne rozpozná, akým výkonom sa dá zariadenie nabíjať a prispôsobí tomu výstupný prúd. Nabíjať sa dajú športové náramky ale aj tablety, je to na vás.

Ďalej je tu ochrana proti prebitiu, skratu alebo napríklad prehriatiu. Okrem toho nechýba detekcia káblov s nevhodnou kvalitou a powerbanka tomu prispôsobí výkon nabíjania.

Zdroj: Samuel Hindy

Canyon PB-1001 – 10 000 mAh

Najmenšia z nášho prehľadu a podporuje nabíjanie cez USB-C aj Lightning, nabíjanie iných zariadení je cez USB-C alebo USB-A. Maximálny výkon nabíjania je Quick Charge 3.0 a Power Delivery na úrovni 18 W (aj na nabíjanie powerbanky).

Na spodnej strane je magnetické nabíjanie pre iPhone 12 a 13 s výkonom 10 W. Tu je zároveň napísané, akými rýchlosťami konkrétne porty nabíjajú. Toto považujeme za užitočnú informáciu, nemusíte si to pamätať a rovnako to ocenia tí, ktorým ste powerbanku požičali.

Cena: 33 eur

Canyon PB-2001 – 20 000 mAh

Najväčšia kapacita v našom prehľade s možnosťou nabíjania cez USB-C, kto by potreboval je tu druhý port na nabíjanie vo forme microUSB. Na nabíjanie ostatných zariadení sa dajú využiť USB-A porty s maximálnym výkonom 10 W.

Rovnako ako pri predchádzajúcom modely, aj tu je tlačidlo, ktoré aktivuje signalizačné LED diódy na zistenie zostávajúcej kapacity akumulátora. Dajú sa nabíjať dve zariadenia súčasne a výkon sa medzi ne rozdelí.

Hmotnosť je 440 gramov, čo už je cítiť, no získavate extra veľkú dávku energie na cesty. Hodí sa aj ako energie na miestach, kde nemáte zásuvky.

Cena: 41,99 eur

Canyon PB-106 – 10 000 mAh

Powerbanka s maximálnym výkonom 10 W a podporou nabíjania cez microUSB a USB-C. Nabíjanie iných zariadení sa dá cez dva USB-1 porty. Jej najväčšou prednosťou je spôsob nabíjania cez USB-C port, niektorí z vás ocenia aj starší USB port.

Takže rovnako pohodlne sa dá nabíjať aj staršími nabíjačkami, ak máte povedzme tlačidlový telefón a tiež novými nabíjačkami pre smartfóny s USB-C.

Tenký dizajn rovnako oceníte a už tradične nechýba tlačidlo na zistenie približnej zostávajúcej kapacity akumulátoru.

Cena: 25,99 eur

Canyon PB-107 – 10 000 mAh

Veľmi podobná modelu PB-106, no tu je hlavná zmena v tom, že je tu navyše výstup na nabíjanie iných zariadení cez USB-C. Nabíjanie samotnej powerbanky sa dá cez microUSB alebo USB-C port. Aj tu sa dá nabíjač rýchlym spôsobom cez Quick Charge 3.0 a to zariadenia a powerbanku.

Cena: 31,99 eur

Zapožičal: ASBIS SK

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.