Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pri slovách nábytok na mieru sa mnohým ako prvé vybaví príliš vysoká cena či náročné a zdĺhavé plánovanie.

Popri týchto argumentoch sa však často zabúda na jeho zásadnú výhodu spočívajúcu v úžasných možnostiach šetrenia priestorom a dosiahnutí vysokej variability. V priestore vám totiž umožní využiť doslova každý centimeter, a to sa počíta, najmä ak priestoru nemáte na rozdávanie. Aké možnosti vám ponúka nábytok na mieru?

V prípade, že ste pri návrhu priestoru limitovaný priestorom, oplatí sa poznať všetky možnosti, ktorými ho dokážete ušetriť. Kým v prípade garáže vám pomôžu priestor ušetriť aj automatické pohony garážových brán osadené tesne pod stropom, v obytnej časti sa treba zamerať na celom odlišné riešenia. Môže ísť o praktické poličky, posuvné dvere či jednoduché bytové doplnky na kolieskach, ktoré budete môcť jednoducho presúvať podľa aktuálnych potrieb. Hlavnú úlohu pri šetrení priestorom ale zohráva nábytok na mieru, ktorý bude multifunkčný a popri tom bude v maximálnej miere zohľadňovať dispozičné riešenie daného interiéru. 

Veľa miesta aj na malom priestore

Ak hovoríme o moderných interiérových riešeniach pre malé priestory, často sa spomínajú slová ako multifunkčnosť či variabilita. Presne týmto spôsobom môže byť navrhnutý aj váš nábytok na mieru. V prípade, že prioritou je šetriť miestom, oplatí sa nechať stranou masívne materiály či hrubé predely. Naopak, dôležité je dosiahnuť nielen dostatok úložných priestorov, ale aj to, aby bolo možné nábytok využiť pri rôznych príležitostiach.

Predstavte si napríklad skriňu s úložnými priestormi, z ktorej je možné vyklopiť posteľ a prípadne aj jednoduchý písací stolík. Takýto nábytok štýlu 3v1 vám umožní vtesnať sa aj niekoľko metrov štvorcových. Iným príkladom zas môže byť nábytok do detskej izby, ktorý vďaka svojej variabilite doslova rastie spolu s dieťaťom.

Skladacia posteľ na steneZdroj: Pinterest
Skladacia posteľ na stene

Cesta od návrhu k realizácii nemusí byť náročná

V prípade, že chcete malý priestor využiť naozaj efektívne, oplatí sa venovať trochu času návrhom. Nemusíte si však robiť starosti so špeciálnym softvérom a jeho ovládaním, stačí navštíviť Hanák showroom Bratislava a nechať si navrhnúť nábytok na mieru od profesionálov. Takto navyše získate istotu, že nezabudnete na žiadny podstatný detail.

Nábytok na mieruZdroj: elements.envato.com
Nábytok na mieru

Značky: