Telefonovanie, čítanie i písanie textových správ, počúvanie hudby z Apple Music či Spotify, ale aj Apple a Google Mapy priamo na displeji palubného počítača vášho vozidla. Tieto a mnohé iné funkcie si budete môcť pohodlne užívať so službou CarPlay od Apple, ak vlastníte jedno z podporovaných áut

Kým pri spustení služby CarPlay boli podporované skôr luxusné značky typu Ferrari, Corvetta, Mercedes a podobne, dnes už to neplatí a všetky benefity, ktoré ponúka, si môžete pokojne užívať aj pri jazde vo vašej Škode, Pevgeote i Volkswagene. Pre tých, ktorí sa s touto službou náhodou ešte nestretli, CarPlay je vlastne akási „predĺžená ruka“ vášho iPhonu. Spárovanie funguje prostredníctvom Bluetooth, respektíve pripojením USB kábla a na displeji auta tak máte počas jazdy k dispozícii niektoré aplikácie z vášho smartfónu.

Samozrejme sa myslelo v prvom rade na bezpečnosť a tomu aj zodpovedá podporovaný zoznam konkrétnych aplikácií. Kompletný zoznam viac ako 200 vozidiel, na ktorých už je, alebo bude CarPlay dostupné, nájdete tu. Pripomeňme, že obdobnú službu pre automobily má aj najväčší konkurent z pohľadu mobilných operačných systémov Google, ktorý svoju službu Android Auto predstavil ešte pred uvedením CarPlay.

Ako CarPlay vyzerá? To sa môžete dozvedieť v tomto krátkom prezentačnom videu, ktoré bolo spracované pre portál The Verge:

Zdroj: The Verge

Značky: