Ide o smartfón, ktorý odolá najťažším podmienkam. Ďalší zo série odolných telefónov tejto značky prináša odolnosť, ktorú u CAT poznáme. Pevné, pogumované telo, hardvérové tlačidlá pod displejom a odolnosť voči vode a prachu. To je len perlička toho, čo všetko telefón zvládne.

Je totiž skonštruovaný tak, aby vydržal pod vodou v hĺbke 1,2 metra po dobu 35 minút. Konštrukcia je na to priamo naviazaná a všetky porty sú zakryté. Keď otvoríte ich gumové chrániče, zobrazí sa upozornenie na displeji. Len s nimi je totiž telefón odolný voči prachu a vode. Má certifikát odolnosti MIL SPEC 810G, takže prežije pády z výšky 1,8 metra na tvrdú zem. Zadná strana je textúrovaná a zdrsnená. Bude stabilne držať nech už ho položíte kdekoľvek. Fotoaparát aj LED blesk sú chránené sklom a mierne zapustené do zadnej strany.

Operačný systémAndroid 7.1.2, bezpečnosť 1. 12. 2017
Formát SIM kartyDual Nano SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]2 / 16
ProcesorSnapdragon 210, 4-jadrový, max. 1,3 GHz
Displej, počet fariebLCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]4,7 / 720 × 1280
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 128 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4.1, BGN, áno, áno, nie
Hlavný fotoaparát / video8 Mpx / HD, 30 fps
Predný fotoaparát / video2 Mpx / HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 4000 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]146 × 74 × 13 / 200
Konektormicro USB
ZapožičalTCCM
Cena [EUR s DPH]329
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score23948
PCMark for Android – Performance2382
3DMark Sling Shot Extreme – Total0
Graphic0
Physics518
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia4/5
Hardvérová výbava1/5
Rýchlosť1/5
Výdrž5/5

Iste, nie je to najkrajší telefón na trhu, no to nie je jeho priorita. Má byť odolný a poslúžiť aj keď má mokrý displej alebo máte nasadené rukavice. Bočné tlačidlá sú dostatočne veľké, rovnako ako tie pod displejom, aby sa dali dobre používať s ochrannými pomôckami. Zlaté tlačidlo sa dá nakonfigurovať v nastaveniach. Režim Push-to-Talk u nás nevyužijete (obdoba vysielačky), priradiť však môžete udalosti na krátke a dlhé stlačenie.

Po konštrukčnej stránke k nemu nemáme výhrady. Dokonca aj microUSB port je prístupnejší, než na starších modeloch tejto značky. Už nepotrebujete špeciálne dodávaný kábel s dlhšou kovovou časťou konektora, aby sa tam zmestil. Takisto sme ocenili 4000 mAh batériu a dlhú výdrž smartfónu. Toto je ale vykúpené nižším výkonom. Kapacita RAM je síce len 2 GB, no tu má na výkone najväčší podiel procesor Snapdragon 210. Úložisko s kapacitou 16 GB sa dá rozšíriť o 128 GB.

Fotografie sú oblasť, kde nás telefón naozaj príjemne prekvapil. Vieme, že má 8 Mpx, čo technicky postačuje, no od odolného modelu sme nejakú extra kvalitu fotiek nečakali. Opak je pravdou a toto je jedna z jeho najlepších technických možností. Kým sa bavíme o fotografii s dostatkom svetla, ale aj v miernom šere.

Rozostrenie tu nie je, keďže máme len jeden fotoaparát a softvérový režim na to v CAT S31 nie je. To nám neprekážalo, vlastne sme zakaždým ocenili práve ostrosť fotografií bez takýchto efektov. Pri fotení s režimom HDR potrebujete tri až štyri sekundy na vytvorenie ostrej fotografie. To je veľa. Okrem tvorby panoramatickej fotografie tu nie sú žiadne špeciálne režimy.

Operačný systém je takmer čistý Android s minimálnymi zásahmi. Je tu Rádio FM a možnosť použiť špeciálny obchod na užitočné outdoorové aplikácie na turistiku, rybolov alebo s určením pre inštalatérov. Páčilo sa nám aj to, že je tu Android 7.1.2. Teda najvyšší Android z minulej verzie, keďže Android 8 ešte stále nie je veľmi rozšírený.

thumbs-up-icon

Výhody

  • odolné telo
  • IP68
  • kvalita fotografií
  • programovateľné tlačidlo
  • dlhá výdrž na jedno nabitie – 3 dni

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nižší výkon CPU

 

Cena: 329 EUR

Zapožičal: TCCM

Verdikt

CAT S31 je super smartfón do prírody, na chaty, pre turistov a častých cestovateľov. Áno, vytýkali sme mu slabší procesor, no kto si kupuje tento mobil, nesedí v kancelárii. Do dažďa, záhrady alebo stavebníckeho segmentu je to ten správy model. Extra dlhá výdrž batérie a výborné fotky to kompenzujú.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.