Super odolný smartfón, ktorý by mal prežiť 20 pádov na betón z výšky 1,8 metra.

Toto sme na predstavení najvybavenejšieho CAT telefónu neskúšali. Vyskúšali sme si ale termo kameru, meranie kvality ovzdušia integrované v telefóne a tiež aj laserové meranie, pravítko nechajte doma.

Bez pochýb ide o jeden z najzaujímavejších telefónov v sekcii tých odolných. Podobne ako model CAT S60 má zabudovanú termovíznu kameru. Teraz je však výrazne posilnená kvalitou záznamu. Z VGA sa prešlo na HD.

Takisto bol vylepšený softvér a teraz sa dá streamovať obsah kamery a priamo zdieľať. Vhodné pre pracovníkov, ktorí potrebujú asistenciu v reálnom čase od spolupracovníkov, ktorí nie sú na tom istom mieste.

Kamera umožňuje merať teplotu od -20 ÷ 400 °C. Vhodné nielen pri hľadaní úniku tepla, ale aj pre inštalatérov alebo záchranné či obranné zložky na odhaľovanie ukrytých osôb.

Meranie kvality ovzdušia je vhodné na rozpoznávanie prchavých látok ako rozpúšťadiel, lepidiel alebo čistiacich prostriedkov. Zmeria aj aktuálnu vlhkosťteplotu. Všetko uloží do smartfónu, aby ste mohli sledovať štatistiky v časovom horizonte.

Laserový merač vzdialeností dokáže zmerať až 8 metrov vzdialené objekty. Všetky údaje o meraní ukladá priamo do fotografie. Výhodné pre stavbárov, aby sa nemuseli znova vracať na pôvodné miesto. Priamo počas spustenej aplikácie na meranie sa dajú robiť na fotke úpravy a potiahnuť vodiace linky. Vykoná sa prepočet na jednotky miery. Stačí teda odfotiť celú stenu a rozmery obrazu zistíte dodatočne.

Technické parametre:

  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 630, 8-jadrový, max. frekvencia 2,2 GHz
  • Displej: 5,2“ Full HD, 16:9
  • Pamäť: 4 GB RAM, úložisko: 64 GB, možnosť rozšírenia o microSDXC
  • Hlavný fotoaparát: 16 Mpx
  • Predný fotoaparát: 8 Mpx
  • Batéria: 4500 mAh, Quick Charge 4.0
  • Špecifikácia odolnosti: MIL 810G

CAT S61 je prachotesný, môže spadnúť do blata alebo vody. Prežije hĺbku troch metrov pod dobu jednej hodiny. Je chránený sklom Gorilla Glass 5 a telo má zakryté konektory.

Nie je to preto, že by CAT nevedel vyrobiť telefón odolný vode. Je to ochrana proti blatu a väčším prachovým časticiam, ktoré by ste chceli odstraňovať pomocou nástroja a poškodiť nabíjací USB-C alebo 3,5 mm audio konektor.

Prečítajte si aj:

Maxcom MS457 Strong: Odolný smartfón, ktorý môžete používať aj pod vodou

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.